VIJESTI
09.10.2019 u 16:22

Trebaju li djeca sutra ići u školu i hoće li im se opravdati izostanci?

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, pozvala je roditelje da daju podršku ne samo nastavnicima, nego i svim ostalim radnicima škola te da djecu ne šalju na nastavu. Svaki put do sada, kaže, učenicima koji su podržali štrajk izostanci su se opravdali, javlja portal srednja.hr. Inače roditeljima školaraca savjetovano je da prate informacije na stranicama škola, no sve škole koje imaju domenu skole.hr su trenutno nedostupne.


komentara  0

Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kreću u štrajk. U četvrtak će štrajkati nastavnici diljem Hrvatske, a od petka će štrajkati po županijama.

– Malo je neobičan taj cirkularni štrajk, ali na njega smo se odlučili da se ne umorimo, nego da izdržimo do kraja, sve dok se ne ispune naši zahtjevi – kazala je Šprem.

Štrajkom po županijama žele i izbjeći prekomjerno nakupljanje gradiva zbog čega bi se nastava možda morala nadoknađivati. Radi se, kaže, o metodi koju su iskušali mnogi sindikati u Europi i koja se pokazala uspješnom.

Svaki dan u podne, počevši od sutra, sindikati će objaviti koje će županije drugog dana štrajkati. Tako ćemo sutra nekoliko minuta nakon podneva znati u kojim županijama u petak neće biti nastave.

Osim nastavnika, štrajkat će i svi ostali zaposlenici škola: čistačice, domari, tajnice, logopedi…

Na pitanje moraju li učenici za vrijeme štrajka doći u školu, Šprem je konstatirala da nikome ne smiju reći da ne smije doći u školu, ali je pozvala roditelje da se pridruže zahtjevima.

Na pitanje hoće li se učenicima koji daju podršku štrajku opravdati izostanci, odgovorila je.

– Radi se o izvanrednoj situaciji i dosad su se uvijek opravdavali svi takvi izostanci – objasnila je sindikalistica.


dubrovniknet team/ IZVOR: Srednja.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube