VIJESTI
10.10.2019 u 07:52

Velika čast: Nikša Burum izabran za predsjednika Rektorskog zbora

Od 1. listopada 2019. dužnost predsjednika Rektorskoga zbora RH u akademskoj godini 2019./2020. preuzeo je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum. Mandat predsjednika Rektorskoga zbora traje jednu akademsku godinu. Zbor odlučuje o pitanjima od zajedničkog interesa za djelovanje i razvoj sveučilišta u Republici Hrvatskoj.


komentara  0

Prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Rođen je u Dubrovniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomski rad na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Zone pokrivanja u pokretnim
radiokomunikacijama obranio je 15. prosinca 1987. na Zavodu za radiokomunikacije i visokofrekvencijsku elektroniku.Odmah nakon završetka fakulteta zaposlio se u Dubrovačkom elektroničkom računskom centru gdje je radio do početka 1989. godine. Uz rad u navedenoj tvrtki predavao je, kao vanjski suradnik, računalne predmete u dubrovačkim srednjim školama. Od siječnja 1989. do lipnja 1990. godine bio je zaposlen u HTP-u Dubrovnik i kao sistemski inženjer uspostavio je jedan od većih računalnih centara u bivšoj državi.

Godine 1990. je s nekoliko kolega osnovao informatičku tvrtku koja uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu već punih 29 godina. U toj je tvrtki bio voditelj razvoja i sudjelovao je u izradbi brojnih stručnih projekata. U tom je periodu radio na uvođenju novih komunikacijskih i programskih tehnologija u velikim korporacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, za koje je tvrtka dobila niz nagrada i priznanja. 14. lipnja 1999. obranio je magistarski rad pod naslovom Analiza valovodnih struktura metodom konačnih razlika u vremenskoj domeni. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. godine uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved Microstrip Antennas čiji je naručitelj bio European Office of Aerospace Research and Development, USA Airforce Research Laboratory. Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija. Tako je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc.Zvonimira Šipuša.

Od 1997. do 2003. godine bio je vanjski suradnik na Veleučilištu u Dubrovniku, a od 1.rujna 2003. stalno je zaposlen, prvo na Veleučilištu u Dubrovniku, a zatim na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. U Veljači 2006. izabran je za docenta, u prosincu 2009. za izvanrednog, u srpnju 2013. za redovitog profesora, a u ožujku 2019. za redovitog profesora u trajnom zvanju na Sveučilištu u Dubrovniku. Član je međunarodne udruge IEEE (Institute of Electrical Engineering and Computing).

Član je organizacijskog odbora međunarodnog znanstvenog skupa International Conference on Applied Electromagnetics and Communications, ICECOM koji je pod pokroviteljstvom IEEE. U periodu od 2005. do 2008. i od 2015. do 2017. bio je dopredsjednik hrvatskog odjela IEEE Antennas and Propagation. Od 2017. je suradnik Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Od 1. listopada 2016. obnaša dužnost rektora Sveučilišta u Dubrovniku. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube