LIFESTYLE
15.10.2019 u 12:43

SLATKO, A ZDRAVO? Moguće je uz Antoniu Medo

Današnju radionicu koja je organizirana u sklopu Good Food Festivala u Turističkoj zajednici na Pilama vodila je Antonia Medo, koja trenutno radi u novootvorenoj slastičarni u povijesnoj jezgri. Prisutnima je prezentirala kako se pravi slatko, ali od zdravih namirnica, kao što je torta od rogača bez glutena ili sirovi veganski čupavci bez šećera, jaja, glutena i mlijeka.


komentara  0

Antonia je inače do sada svoj zanat "ispekla" u Zagrebu i na Visu, a odnedavno priprema slastice u novotvorenoj slastičarnici Gianni. 

Radionica je prošla s velikim zanimanjem, a na neki način ostvarena je i lijepa sinergija i komunikacija između predavača i publike, jer su zajednički izmjenjivali iskustva, najbolje sastojke, ali i gdje nabaviti takve sastojke. 

Good Food Festival ove je godine pripremio bogat program te svatko može pronaći nešto zanimljivo, a i ekološki su osviješteni te na prezentacijama i radionicama koriste biorazgradivi pribor. 

SIROVI ČUPAVCI 

SASTOJCI: 1 šalica indijskih oraščića (popečenih)

                    1/2 banane 

                    vanilija

                     korica naranče

                     1/3 šalice datulja

ČOKOLADNA GLAZURA

                     2 žlice kokosovog ulja

                     2 žlice sirovog kakao praha

                     med

Priprema čupavaca: sameljite indijske oraščiće do smjese brašna, pa sve sastojke pomiješajte zajedno do kompaktnosti smjese. Stavite na kratko u hladnjak ili zamrzivač. Kad se smjesa dovoljno stisnula razrežite je na kocke, uvaljajte u čokoladnu glazuru (za koju ste prethodno sastojke otopili u vodenoj kupelji) pa u kokos. 


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube