LIFESTYLE
16.10.2019 u 09:48

Dr. Ivan Boras okupio tim liječnika i otvorio najsuvremeniju očnu polikliniku u Županiji

U poslovnom centru Dubrovnika, na adresi Vukovarska 17 u Raiffeisen centru otvorena je tehnološki najmodernija oftalmološka ordinacija u Dubrovačkoj – neretvanskoj županiji, Bo VisionOftalmološki centar Bo Vision osnovan je s ciljem konzervativnog i kirurškog liječenja očnih bolesti, pritom koristeći najnovija tehnološka dostignuća na području oftalmologije. 


komentara  0

Centar je opremljen zadnjom generacijom dijagnostičkih pomagala s kojima je moguće, u visokoj rezoluciji, posve neinvazivno i brzo snimiti i analizirati sve detalje vanjskih dijelova kao i unutrašnjosti oka. Posebno ističemo novu generaciju OCT uređaja koja omogućuje snimanje vidnog živca, centra oka ili žute pjege a sada je moguće  i snimiti prednji dio oka tj. rožnicu i očni kut, što je vrlo bitno u liječenju glaukoma.

Ovaj OCT radi više od 50 000 snimki u sekundi pa omogućava vrlo detaljan prikaz struktura oka, što je presudno u pravilnom liječenju bolesti oka.
S novom generacijom ovih dijagnostičkih uređaja moguće je vrlo točno pratiti te dijagnosticirati razne bolesti očne pozadine kao što su bolesti žute pjege, dijabetičke promjene te bolesti vidnog živca kao što je glaukom.

Također ističemo novu generaciju automatiziranih uređaja za mjerenje očnog tlaka, koji automatski mjeri i debljinu rožnice te korigira očni tlak prema tome, što ranije nije bio slučaj. Naime ukoliko je rožnica oka predebela ili pretanka mogu se dobiti netočne vrijednosti očnog tlaka i time postaviti  kriva dijagnoza povišenog  ili niskog očnog tlaka.

U liječenju mnogih bolesti očne pozadine, kao što je dijabetička retinopatija, vaskularne bolesti oka i druge koristimo najnoviju generaciju tzv. mikropulsnog lasera. Ovaj laser, za razliku od dosadašnjih generacija lasera, ne oštećuje živce u očnoj pozadini već ih stimulira kako bi bolje funkcionirali. Na taj način izbjegnute su komplikacije koje su postojale kod prijašnjih generacija lasera.

U liječenju glaukoma koristimo osim standardne kapljične terapije laser koji se skraćeno zove SLT. Ovaj laser na bezbolni način dovodi do snižavanja očnog tlaka nakon čega je, kod nekih pacijenta, moguće ukinuti kapanje kapi za glaukom.

Bo Vision očni centar opremljen je s najsuvremenijom očnom operacijskom dvoranom u kojoj je moguće izvesti sve očne zahvate.

Ponosni smo na uređaj za operaciju mrene zadnje generacije koji  značajno skraćuje vrijeme operacije mrene čineći je sigurnijom uz kraći postoperativni oporavak.

Oftalmologija kao uostalom sva medicina, izrazito brzo napreduje i mijenja se. To se ne odnosi samo na potrebu stalnog ulaganja u novu opremu nego je potrebno i stalno medicinsko usavršavanje.

Jedna osoba nažalost ne može sve znati, zato smo u očnom centru Bo Vision ponosni na tim usko specijaliziranih oftalmologa - subspecijalista koji se bave određenim dijelovima oftalmologije.

Vlasnik specijalističke ordinacije Bo Vision, dr. Ivan Boras, specijalist oftalmologije i subspecijalist za bolesti stražnjeg očnog segmenta, koji se više od 10 godina bavi liječenjem raznih bolesti očne pozadine, okupio je tim vrhunskih stručnjaka od kojih se posebno ističe vrhunski kirurg za kataraktu, doc. dr.sc. Miro Kalauz  koji je do sada izveo skoro 30 000 operacija mrene i ugradnje umjetnih leća i spada u sam vrh najboljih kirurga katarakte u Republici Hrvatskoj.

Očni centar omogućava po prvi put na području Dubrovačko – neretvanske županije, ugradnju širokog spektra umjetnih leća nakon operacije mrene. Naime moguće je odabrati tzv. monofokalne, asferične te multifokalne leće, čime se za svakog pacijenta može odabrati idealna leća, ovisno o potrebama te životnom stilu.

U asortimanu usluga nudimo cjelokupni program konzervativnih, ali i kirurških estetskih zahvata, od kojih izdvajamo primjenu botoxa za razne estetske i medicinske indikacije (blefarospazam, hemifacijalni spazam, bruksizam, migrene), u tretiranju prekomjernog znojenja vlasišta, pazuha, dlanova, dermalne filere, pomlađivanje kože krvnom plazmom (PRP), mezoterapiju, podizanje i oblikovanje kože lica i obraza, nekirurški facelifting, augmentaciju i oblikovanje usana i brade, uklanjanje podočnjaka i injekcijsku lipolizu.

Od kirurških zahvata vršimo operacije vjeđa – blefaroplastike, korekcije uvrnutih i izvrnutih rubova vjeđa (entropij,ektropij) zatim uklanjanja malih kožnih izraslina, ječmenaca, ksantelazmi i tumora vjeđa.

Ove zahvate izvodi naša suradnica usko specijalizirana liječnica, subspecijalisti kirurgije vjeđa i orbite s bogatim iskustvom i tisućama izvedenih zahvata iza sebe, prim.dr.sc. Sanja Masnec dr.med.

Ove i druge mogućnosti koje pruža očni centar Bo Vision, usmjerene su samo ka jednom cilju, a to je humani i posve individualizirani pristup svakom pacijentu kroz sve faze liječenja bolesti oka, kao i estetskih tretmana.

Oftalmološki centar Bo Vision
Vukovarska 17
Informacije na tel.020/ 301-240
mob. 099/66 63 353 

Veselimo se vašem dolasku.


sponzorirani članakFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube