VIJESTI
16.10.2019 u 12:42

OTP banka (zasad) zatvara dvije poslovnice u Konavlima i jednu u gradu

Do kraja ovog mjeseca OTP banka, nekad davno Dubrovačka banka, koja je tradicionalno prirasla srcu mnogim građanima koji su je doživljavali kao "svoju", "domaću", a ponajviše zato jer je imala mrežu malih poslovnica po cijeloj našoj županiji, planira zatvoriti poslovnice Gruda, Zračna luka Čilipi i onu u Robnoj kući "Srđ". Njihovo poslovanje preusmjerit će se na poslovnice u Cavtatu i Dubrovniku. Ovu odluku iz Banke objašnjavaju digitalizacijom i mijenjanjem načina poslovanja. No, činjenica ostaje da će mnogi stariji građani, koji nisu "uhvatili korak s digitalizacijom", ostati uskraćeni za usluge koje su dosad mogli obaviti u susjedstvu, na šalteru, uz pomoć službenika koji je bio dio njihovih života.


komentara  0

- Digitalizacija bankarstva mijenja način poslovanja svih banaka i u skladu s tim i klijenti mijenjaju svoje navike te sve manje fizički odlaze u poslovnice i za svoje dnevne financijske transakcije koriste ostale kanale poslovanja sa svojom bankom - tvrde u OTP banci, dodajući:

- Upravo zbog toga banke mijenjaju svoju organizacijsku strukturu širenjem odjela koji se bave digitalnim kanalima, a poslovnice sve više dobivaju savjetodavnu ulogu u poslovanju s građanstvom, a manje služe za dosadašnje usluge kao što su uplate na račun, isplate ili plaćanje računa. Samim time jasna je potreba za manjim brojem poslovnica nego što je to bilo prije nekoliko godina. Poslovni smo subjekt i sve odluke o zatvaranju, otvaranju ili relokaciji bilo koje naše poslovnice bit će kao i do sada posljedica racionalnog poslovnog promišljanja, a o svakoj takvoj odluci ćemo kao i do sada na vrijeme obavijestiti sve naše klijente.

Kako je riječ o poslovnicama koje su tradicionalno dio naše mreže, jako smo dugo odgađali ove racionalne poslovne odluke, upravo zbog naših cijenjenih klijenata, međutim zbog svega navedenog određene poslovnice više ne mogu održivo pokriti troškove svog poslovanja, odgovorili su iz OTP banke na novinarski upit.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube