VIJESTI
16.10.2019 u 11:10

VAŽNA OBAVIJEST: Sanitat na Elafitima započeo s deratizacijom, pazite na djecu i kućne ljubimce

Iz Sanitata obavještavaju stanovnike Elafita kako je započelo trovanje štakora i miševa izlaganjem mamaca zatrovanih bromadialonskim preparatima, i to na svim javnim površinama i odlagalištima otpada na Šipanu, Lopudu i Kalamoti. Građane mole na oprez, pogotovo kad je riječ o djeci i domaćim životinjama.


komentara  0

"Otrov kojim trujemo štakore i miševe je parafiniziran i u krutom je stanju, nalik na “sapun”, crvene boje, i kad ga opazite nemojte ga dirati, a u slučaju eventualnog trovanja protuotrov je vitamin K 1.

Da bi akcija suzbijanja štakora i miševa bila što uspješnija, i kako bi se izbjegle eventualne nezgode, molimo mještane da:

- za vrijeme cijele akcije suzbijanja štakora, onemoguće djeci i domaćim životinjama pristup zatrovanim mekama,
- za cijelo vrijeme trajanja deratizacije ne premještaju i ne diraju zatrovane meke,
- po mogućnosti odstrane iz podruma i okoline kuća otpad koji bi mogao poslužiti kao hrana ili sklonište za štakore, a otpad bacati na samo za to određena mjesta.

Zato se mole svi mještani za suradnju i pružanje pomoći našim stručnim ekipama na terenu, koja bez te suradnje neće imati željenu učinkovitost.

I na kraju dobro je znati da se štakori i miševi razmnožavaju vrlo brzo, te da su opasne životinje, prenosioci, izvori i rezervoari preko 30 zaraznih bolesti, a čine i ogromne štete jedući i uništavajući velike količine hrane, namirnica i ostalog.

O svakoj pojavi glodavaca na vašem području molimo obavijestite ekipe Sanitata, ili javite na telefon 640-142 . Također možete obavijestiti i Mjesne odbore, stoji u priopćenju Sanitata.                                                                                                                     

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube