VIJESTI
16.10.2019 u 14:41

HZZO ODOBRIO: Neophodni lijek za osmogodišnjeg dječaka stiže u Cavtat!

Lijek "TRANSLARNA" je uvršten na Osnovnu listu lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje! S njenom primjenom se kreće od 1. studenog, a to je vijest koja je u današnji dan donijela tračak sunca i nove nade u obitelj Mirjane i Dominika Rodića čijemu je osmogodišnjem sinu Marijanu dijagnosticirana rijetka bolest - Duchenne mišićna distrofija. Lijek TRANSLARNA je dosad bio nedostupan za nabavku, a jedini je koji može ublažiti progresiju mišićne bolesti i produljiti kvalitetu života. Sad se nadamo kako neće trebati mjeseci da lijek stigne do Marijana i njegovih vršnjaka kojima je prijeko potreban za olakšanje života i ublažavanja posljedica bolesti.    


komentara  0

Roditelji dječaka koji je ove godine krenuo u drugi razred Osnovne škole "Cavtat" dugo su se lomili hoće li ići u javnost sa svojom pričom o krutosti sustava i vlastitoj bespomoćnosti da pomognu svom bolesnom djetetu. Na svu sreću, imali su i hrabrosti i snage da ispričaju sve nedaće koje su ih zadesile nakon što su čuli dijagnozu bolesti za koju nikada prije ni oni, ali ni mnogi drugi, nikada nisu čuli. Priču koju smo objavili o borbi za osiguranje lijeka, prenijeli su svi nacionalni mediji, kolege novinari su se solidarizirali u želji da pomognu.      

ZAROBLJENI U SUSTAVU Što odgovoriti kada ih sedmogodišnji sin pita: kad ću ozdraviti?

A onda se kotač prema sretnom ishodu pokrenuo, mnogi su dobri ljudi postali kamenčići u mozaiku nade za obitelj Rodić i sve obitelji čija djeca imaju istu dijagnozu. I to je najveća nagrada - na listu HZZO-a uvršten je lijek Translarna.

Pisali smo o utrci s vremenom za nabavku lijeka dječaku Marijanu Rodiću iz Cavtata, danas imamo lijepu vijest....


L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube