VIJESTI
17.10.2019 u 20:50

ReDu
Marina Brailo Šćepanović - iznimno je važno pročišćavanje otpadnih voda

- Cilj današnjeg predavanja jest povećati svijest kako otpad nije samo kruti nego i tekući, da ga svi proizvodimo i da ga je potrebno kvalitetno zbrinuti, kazala je Marina Brailo Šćepanović, docentica na Odjelu za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku na danas održanom predavanju u sklopu projekta “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika".


komentara  0

Istaknula je kako se treba okrenuti prema modelima suvremenog biološkog pročišćavanja otpadnih voda jer se tako postiže visoka kvaliteta otpadnih voda koja nakon obrade odlazi u prirodu, u našem slučaju u more, i zato je iznimno važno da su otpadne vode kvalitetno pročišćene i zbrinute.

Projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube