SPORT
18.10.2019 u 16:10

GOŠK DUBROVNIK SLAVI STOTI ROĐENDAN - u Gospinom polju uskoro umjetna trava najveće FIFA licence

Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. slavi stoti rođendan, a na današnjoj konferenciji za medije objavili su program proslave, najavili izložbu preko stotinu fotografija kao i Skupštinu. Osim o rođendanskoj proslavi bilo je govora i o radovima na nogometnom igralištu u Gospinom polju, te o kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje će se igrati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, od srijede, 23. listopada do subote, 26. listopada. Nastupiti će reprezentacije Rusije, Švedske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman u drugi od ukupno tri kruga kvalifikacija. 


komentara  0

Na konferenciji za novinare govorili su Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, te Ile Topuzović u ime Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., koji je ujedno i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza zadužen za mali nogomet. 

- Iza nas su jako zanimljiva i turbulentna razdoblja koja su se mijenjala kao i imena klubova. Već smo počeli sa proslavom 100 godina GOŠK-a, imali smo jedno druženje prije petnaestak dana gdje su veterani GOŠK-a Dubrovnik imali zajedničku večeru na kojoj smo uspjeli okupiti i pomiriti ljude za isti stol kako bi godišnjicu proveli u najboljem ozračju. Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. slavi stoti rođendan i tu svoju proslavu počet će otvaranjem izložbe fotografija u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u nedjelju 20. listopada u 12 sati. Organizatori proslave skupili su stotine fotografija, a dio njih će biti izložen u Galeriji mjesec dana. Jedan dio fotografija naći će svoje mjesto u knjizi o klubu koja bi trebala ugledati svjetlo dana sljedeće godine. Nakon toga imamo svečanu akademiju koja će biti održana u Kazalištu Marina Držića u utorak, 22. listopada, s početkom u 11 sati. Tu će biti dodjela povelja i priznanja ljudima koji su ostavili trag u nogometu, organizaciji, vođenju kluba i svega onoga što se događalo proteklih godina kroz klub i savez – kazao je Ile Topuzović u ime Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo govorio je o radovima na nogometnom igralištu u Gospinom polju, gdje se nakon prošlogodišnjih kiša i nevremena odlučilo za kompletnu rekonstrukciju terena.

- Mislim da ćemo u konačnici dobiti jedan kvalitetan teren s umjetnom travom najveće FIFA licence, i mislim da je to nakon dugo godina nogomet u Dubrovniku zaslužio. Svi će moći koristiti taj teren, kako najmlađi tako i seniorske ekipe. Imat ćemo i puno više termina za treninge jer na takvoj podlozi se može trenirati u svim uvjetima. Mogli smo čuti velike priče o stadionima, ali se ništa nije napravilo, zato smo mi odlučili ići s ovim odmah – rekao je Pezo, a objasnio je i po fazama kako će se odvijati radovi.

- Prva faza podrazumijeva izradu terena sa umjetnom travom, a novo igralište je dimenzija potrebnih za odigravanje utakmica saveznoga ranga te bi prva faza radova trebala biti završena u studenom ove godine. Druga faza uključuje modularnu gradnju, odnosno skidanje starih dotrajalih kontejnera, koje ćemo zamijeniti novijima i modernijima jer je to ujedno i licenca za odigravanje utakmica Druge lige, a mislim da će se tu moći odigravati i reprezentativne utakmice mlađe kategorije, nabava i postavljanje novih koji sadrže četiri velike svlačionice, svlačionice za sutkinje/sudce, delegata te prostoriju za doping kontrolu, dvoranu za sastanke te prostor za držanje opreme i rekvizita.
Treća faza je uređenje tribina i okoliša. Sanirati će se i nadograditi betonske tribine, postaviti će se sjedalice na tribine, natkrivanje dijela tribine oko 300 do 400 mjesta, mislim da je minimum za Drugu ligu 300 mjesta, uređenje okoliša sa južne strane, izrada manjeg terena s umjetnom travom kao i postavljanje sprava za vježbanje, a završetak svih radova očekuje se na proljeće 2020. Htjeli smo iskoristiti ovu priliku kada već govorimo o 100 godina nogometa u Dubrovniku kako imamo najavu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naše malonogometne reprezentacije – kazao je.

- Kroz lobiranje smo od Hrvatskog nogometnog saveza dobili mogućnost organiziranja finalnog turnira u futsalu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacijski turnir započinje 22. listopada, 23. i 24. su prve utakmice, 25. je slobodan, a 26. listopada su završne utakmice. Na ovom turniru pored naše hrvatske reprezentacije, tu su i reprezentacija BiH, Rusije i Švedske. Po nekim našim procjenama favoriti su Rusija i mi – rekao je Topuzović koji je dodao kako se iskreno nada prolazu reprezentacije.


Elizabeta JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube