LIFESTYLE
18.10.2019 u 21:10

EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA mladi vozači moći će pristupiti alkotestiranju u noći sa subote na nedjelju

Europska noć bez nesreća i ove godine će se tradicionalno obilježiti sa subote na nedjelju odnosno s 19. na 20. listopada treći put u Dubrovniku, ali i u Zagrebu.


komentara  0

Treći put akcija Europska noć bez nesreća održat će se i u Dubrovniku gdje će mladi vozači između 18 i 26 godina moći sudjelovati u dobrovoljnom alkotestiranju ispred caffe bara Ludvig i Revelin (stara gradska jezgra) u vremenu od 23 do 02 sati, uz podršku volontera SUP-a i pokazati što znači biti odgovoran vozač.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola. Prošle godine u pozitivnom okružju i opuštenom dijalogu anketara i sudionika, na trenutke smo imali i veći obujam sudionika za testiranje nego što smo to mogli fizički obraditi tako da je podijeljeno ukupno 70 narukvica za prepoznatljivost, a testirano je ukupno 60 sudionika od čega je 14 sudionika imalo kocentraciju alkohola 0.00 g/kg, podjednako 7 muškaraca i žena. Tri žene i tri muškarca imali su koncentraciju alkohola ispod 0,5 g/kg, dok je ukupno 15 žena i 25 muškaraca imalo koncentraciju alkohola iznad 0,5 g/kg.

Većina sudionika pozitivnih na alkotest je bila u rasponu godina života od 19 do 24 godine, njih 28. Najveća koncentracija alkohola od 3,03 g/kg, izmjerena je kod muškarca starosti 23 godine, dok je najveća koncentracija izmjerena kod žena od 2,00 g/kg, starosti od 20 godina. Najveći uspjeh provedene akcije je taj što se za vrijeme provođenja iste nije dogodila prometana nesreća.

Upravo ovi rezultati pokazuju kako je konzumacija alkohola od strane mladih vozača još uvijek značajno prisutna tijekom noćnih izlazaka što ukazuje na neodgovorno ponašanje i nužnost ove i sličnih preventivno edukativnih aktivnosti.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube