SPORT
23.10.2019 u 17:38

EP BUDIMPEŠTA Barakude izvukle skupinu A, očekuju nas ogledi s Crnom Gorom, Njemačkom i Slovačkom

Sinoć je u Budimpešti održano svečano izvlačenje skupina za 34. Europsko vaterpolsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u mađarskom glavnom gradu od 12.-26. siječnja. Hrvatska je tako ušla u skupinu A s reprezentacijama Njemačke, Slovačka, Crna Gora.


komentara  0

Ostali raspored po skupinama je:

Skupina A – Njemačke, Slovačka, Hrvatska, Crna Gora
Skupina B – Rumunjska, Srbija, Nizozemska, Rusija
Skupina C – Malta, Turska, Španjolska, Mađarska
Skupina D – Francuska, Italija, Gruzija, Grčka

„Ovo je dosta teška i zahtjevna grupa, s obzirom na to da smo uz Crnogorce dobili i Njemačku koja je zasigurno u najvećoj ekspanziji europskog, pa čak i svjetskog vaterpola. U to smo se uvjerili i na Svjetskom prvenstvu u Koreji. No svakako možemo reći da smo favoriti skupine. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i pokušati proći skupinu s prvog mjesta, ukoliko to uspijemo mislim da imamo realne šanse ući za borbu za medalju. U četvrtfinalnim utakmicama očekujem ili Italiju ili Grčku, obje vrlo kvalitetne reprezentacije, no o tome ćemo tada, za sad je bitno da smo svi zdravi. Ambicije imamo. Želju veliku imamo. Snagu također. I idemo iz utakmice u utakmicu. “ – izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ujedno, izvučene su i skupine za ženski dio turnira. Posljednju prepreku prema Europskom prvenstvu seniorke očekuje već ovu subotu u Šibeniku. Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija će se u subotu u 18 sati sastati s Portugalkama gdje će odigrati odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. U slučaju pobjede djevojke će ući u skupinu A gdje ih u prvom kolu očekuje domaća, odnosno mađarska reprezentacija. U istoj skupini bi se još trebale naći i reprezentacije Rusije, Grčke te s obzirom na ishod posljednjih kvalifikacijskih utakmica - Slovačke ili Turske te Češke ili Srbije.


dubrovniknet team/FOTO: HVSFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube