CRNA KRONIKA
28.10.2019 u 11:56

Dubrovkinja vozila s 2,23 promila, najveća kazna 15 tisuća kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teže, a 9 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.


komentara  0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teže, a 9 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 926 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 660 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 68 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 26. listopada 31-godišnjakinji koja je tijekom prometne kontrole zaustavljena u Ulici kralja Tomislava u Dubrovniku. 

Vozačici je uručen prekršajno nalog u visini novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća izrečena novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 42-godišnjaku koji je u večernjim satima 24. listopada u Opuzenu, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg, brzinom od 161 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 70 km/h.

Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 15 tisuća kuna.

Zvekovica - prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u petak, 25. listopada, u mjestu Zvekovica, teže je ozlijeđena jedna osoba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 27-godišnji državljanin BiH, upravljajući teretnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, udario u 72-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila obilježeni pješački prijelaz.

Uslijed udara, pješakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuta u dubrovačkoj bolnici gdje je zadržana na daljem liječenju.


PU/dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube