CRNA KRONIKA
30.10.2019 u 07:30

DORH: novi detalji o oružanoj pljački u dubrovačkoj zračnoj luci

Pokreće se istraga protiv A.K. (45) zbog osnovane sumnje da je ukrao motor i sudjelovao u razbojništvu u dubrovačkoj zračnoj luci. Protiv njegovog sina, A.K. (22) pokreće se istraga zbog opravdane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva. Otac je, sumnja se, stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu i pratio događaj spreman da pomogne u bijegu svome sinu i zasad nepoznatoj trećoj osobi. 


komentara  0

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog  državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234 stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a, i protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a. 

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada 2019. u Dubrovniku, zajedno sa, za sada, nepoznatom osobom ispred jednog restorana, uzeo motocikl u nakani da ga uporabi za počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu zračne luke.

Potom je, osnovano se sumnja, 21. listopada 2019. zajedno s 22-godišnjakom i, za sada, nepoznatom osobom; po prethodnom dogovoru i zajednički; na prostoru zračne luke, u namjeri da uz prijetnju oružjem od zaštitara zračne luke oduzmu novac i pribave si znatnu imovinsku korist, 22-godišnjak i nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe zračne luke i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000,00 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci.

Istovremeno je okrivljeni 45-godišnjak, osnovano se sumnja, stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke i pratio događaj te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjaku i, za sada, nepoznatoj osobi.

Istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku odredio je 25. listopada istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika (1974. i 1997.) na temelju članka 123. stavka 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube