CRNA KRONIKA
30.10.2019 u 14:58

PRIJENOS MARIHUANE PREKO KARASOVIĆA Određen istražni zatvor trojici Albanaca

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 29. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice državljana Albanije (1963.,1975. i 1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili, svaki po jedno, kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


komentara  0

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici; u nakani daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja znatne protupravne imovinske koristi; 27. listopada 2019. namjeravali prenijeti preko državne granice u Republiku Hrvatsku 28 paketa s ukupno 39.485 grama droge marihuane koja je bila skrivena u posebno pregrađenom duplom podvozju stražnjeg dijela vozila kojim su se kretali.

Okrivljenicima je 28. listopada 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor.

Podsjetimo, 27. listopada, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak, a s kojim su se u vozilu nalazile još dvije osobe u dobi od 44 i 36 godina, svi državljani Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje droge zbog čega je zatražen nalog za pretragu vozila. 

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda u suradnji s djelatnicima carine pretragom vozila pronašli su 39,485 kg marihuane. Droga je bila parkirana u 28 paketa, a pronađena je u podvozju vozila.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti albanski državljani počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, te su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube