POLITIKA
30.10.2019 u 17:19

Župski oporbenjaci napustili sjednicu Vijeća, traže izvješće o radu načelnika

Oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Župe dubrovačke napustili su danas sjednicu ovog Vijeća i zatražili sazivanje izvanredne sjednice sa samo jednom točkom „Polugodišnje izvješće o radu načelnika“, a koje je predsjednik prema statutu dužan sazvati u roku od 15 dana. Naime prema Statutu Vijeća, načelnik je dužan do 15. rujna svake godine vijećnicima dostaviti svoje izvješće o radu. Priopćenje župske oporbe prenosimo u cijelosti.


komentara  0

"Već viđena praksa ignoriranja zakonskih odredbi, statuta Općine i drugih dokumenata od strane Općinskog načelnika g. Silvia Nardellija danas je dobila nastavak. Praksa koja se prakticira na svim razinama rada općine Župa dubrovačka se već duže vremena primjenjuje i na rad općinskog vijeća općine Župa dubrovača o čemu su oporbeni vijećnici već duže vremena upozoravali kako predsjednika vijeća tako i ostale kolege vijećnike.

Sjednice se sazivaju samo kako bi se zadovoljila birokratska obaveza, pa je tako zadnja sjednica održana prije 91 dan tj. 31. srpnja, ali ni tako puno vermena nije bilo dovoljno da se današnja sjednica pripremi u skladu s Poslovnikom i Statutom Općine Župa dubrovačka.

S druge strane se uporno izbjegava otvaranje rasprava o ključnim životnim problemima i pitanjima koji muče stanovnike Župe dubrovačke poput prometa, kanalizacije, gospodarenja otpadom i očuvanja priprodnih i kulturnih resursa našega kraja. Povrh svega, načelnik nije našao shodnim ispuniti svoje statutom propisane obaveze i dostaviti svoje izvješće o radu Općinskom vijeću, što je bio dužan napraviti do 15. rujna. Posebno žalosti što takvu situaciju i omalovažavanje institucije Općinskoga vijeća kao predstavničkog tijela svih građana općine podržava i brani sam predsjednik Općinskoga vijeća gosp. Lovorko Klešković.

Oporbeni vijećnici slijedeći odgovornost prema svojim biračima su na ovoj sjednici predali predsjedniku vijeća zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice vijeća s jednom točkom; „Polugodišnje izvješće o radu načelnika“, a koje je predsjednik prema statutu dužan sazvati u roku od 15 dana. Slijedom gore navedenoga, oporbeni vijećnici, prije izglašavanja dnevnog reda napustili su 17. sjednicu Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka", stoji u priopćenju oporbenih vijećnika Općinskoga vijeća Općine Župa dubrovačka.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube