CRNA KRONIKA
30.10.2019 u 17:28

Na Debelom brijegu Hrvatskoj izručen osuđeni ubojica

Crnogorska policija izručila je u srijedu, na graničnom prijelazu Debeli brijeg kod Dubrovnika, srbijanskog državljanina Sašu Sinđelića radi izvršenja višegodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva koje je počinio u Hrvatskoj.


komentara  0

U priopćenju u kojem potvrđuje njegovo izručenje crnogorska policija navodi da je "Sinđelić lišen slobode u Crnoj Gori 1. srpnja ove godine po međunarodnoj tjeralici NCB Interpol, na zahtjev Zagreba, a koji se potraživao radi izvršenja pravomoćne presude Županijskog suda u Vukovaru, od 28. travnja 2011., kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva i kaznenog djela teške krađe".

Uprava policije je priopćila kako je Prizivni sud Crne Gore “utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15. 07. 2019 godine, toj državi".

Županijski sud u Vukovaru osudio je Sašu Sinđelića 2012. na 21 godinu zatvora zbog ubojstva Mirka Fotesa 2002. Sinđelić je, prije nego li je ušao ilegalno u Hrvatsku i ubio poljoprivrednika iz Drenovaca, u županjskoj Posavini, pobjegao iz vojarne u Srbiji s automatskom puškom kojom je i počinio ubojstvo.

Sinđelić je 17. lipnja ilegalno ušao u Crnu Goru tvrdeći da mu je u Srbiji život ugrožen, a već 2. rujna našao se u ekstradicijskom pritvoru na temelju Interpolove tjeralice koju je za njim raspisala Republika Hrvatska.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube