SPORT
03.11.2019 u 18:48

Pavić sedma na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje. Nakon Tihee Topolovec, drugu broncu je osvojila Zrinka Miočić (preko 78 kg), dok je Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma osvojila sedmo mjesto.


komentara  0

Nakon Tihee Topolovec, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg. Splićanka je na početku ipponom svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je ipponom nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž.

Tamo je Miočić ipponom svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove i slavlje za hrvatsku reprezentaciju!

Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila ipponom od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto.

Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila plasman sedmog mjesta. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz.

Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg).

Uz dvije bronce i jedno polufinale, hrvatska reprezentacija se vraća iz Iževskog u iznimno pozitivnom tonu i sa još jednom potvrdom kako hrvatski judo ima svjetlu budućnost.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube