CRNA KRONIKA
11.11.2019 u 11:11

TJEDAN NA CESTAMA: Najveća kazna od 16,3 tisuća kuna za 57- godišnjaka koji je pijan krivudao po cesti

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća. Poznati su i ovotjedni rekorderi. Tako je najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila zabilježena sinoć kod 47-godišenjg državanjina BiH, dok je najveća novčana kazna, od 16 300 000 kuna, izrečena 57-godišnjaku koji je vozio pod utjecajem alkohola bez korištenja sigurnosnog pojasa. 


komentara  0

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 757 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 436 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je sinoć, 10. studenoga, u večernjim satima, 47-godišnjem državljaninu BiH koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Krvavcu. 

Vozač je uhićen i danas tijekom jutarnjih sati biti će odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom jednomjesečne kazne zatvora i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca. 

Najveća izrečena novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 57-godišnjaku koji je u večernjim satima 9. studenoga u Opuzenu, upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,76 g/kg, pri čemu nije koristio sigurnosni pojas te je vozilom krivudao po cesti ugrožavajući ostale sudionike u prometu.

Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 16.300,00 kuna.


PU/dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube