KULTURA
11.11.2019 u 13:05

6. DANI KREATIVNIH/ KULTURNIH INDUSTRIJA DUBROVNIK 2019
Ove godine dan više kulturnih i kreativnih industrija u Gradu

Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja rada od 13. do 16. studenog 2019. godine po šesti put organizira „Dani kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik“ s ciljem poticanja  udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja. 


komentara  0

„Dani kreativnih/kulturnih industrija 2019.“ zamišljeni su kao četverodnevna manifestacija koja će se ove godine baviti pitanjem identiteta grada u uže definiranom konceptu poimanja i korištenja prostora. Koncept ovogodišnje manifestacije jest prostor kao "PROSTOR (STVARANJA)".  Prostor se sagledava u smislu razvoja dubrovačkog urbanog prostora, zanemarenih prostora, planiranja i zaštite prostora i sl. Predstavit će i niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama, audio izvedbama, promocijama i sl. DKKI 2019. imaju i edukativni i radni karakter, stoga će u tom razdoblju biti organizirano nekoliko radionica (medijske i kreativne radionice, radionice razvojnog tipa za organizacije i institucije, alternativni oblici udruživanja te promocije literata i panel rasprava), a svakako valja istaknuti i uličnu izvedbu lutkarske predstave Kulturnog društva Aster, panel raspravu na temu suvenira u Dubrovniku, te prezentaciju, predstavu i kratki animirani film na temu Orlanda. I ove godine također nastavljamo s tradicionalnom suradnjom s Vukovarom u obliku „Street arta“, tj, na autobusnom kolodvoru će povodom gostovanja Vukovart-a Chez 186 izraditi mural kao trajnu uspomenu na DKKI 2019.

U večernjim satima bit će organizirane filmske projekcije, kazališne predstave, audio izvedbe, koncerti te posljednje večeri, u subotu 16.11.2019. tradicionalno će biti održan popularni „Art of your Mind powered by PechaKucha“ uz voditeljicu Ivu Šulentić.

Za kraj vrijedi podsjetiti kako je prilikom osnivanja manifestacije, već prve godine održavanja „DKKI Dubrovnik 2014“ osvojena prestižna nagrada u kategoriji „Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave“ na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost).

Više o programu potražite ovdje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube