CRNA KRONIKA
11.11.2019 u 14:11

POLICIJSKO IZVJEŠĆE: 55-godišnji direktor sportskog kluba krivotvorio isprave i prisvojio 1,3 milijuna kuna

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, predsjednikom jednog sportskog kluba iz Dubrovnika, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kao što su zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o Stanku Manenici, predsjedniku Plivačkog kluba "Jug".


komentara  0

Naime, utvrđena je sumnja da je 55-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u  spomenutom  vremenskom razdoblju, posuđivao novčana sredstva sprtskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge.

Također je osumnjičeni na različite načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu od preko milijun i 300 tisuća kuna.

Kaznena prijava, za navedena kaznena djela, dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube