VIJESTI
11.11.2019 u 20:25

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Mirej Stanić nominirana za najbolju sporednu ulogu

Na konferenciji za medije predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Perica Martinović istaknula je kako joj je iznimna čast i zadovoljstvo što u 100. godini svojega postojanja HDDU nastavlja svoju misiju "čuvanja onog najvrjednijeg na što se uvijek pozivamo kao građani Republike Hrvatske, a to je vrhunska hrvatska kultura".


komentara  0

Za titulu najbolje glavne ženske uloge natječu se Mila Elegović (Gradonačelnica u predstavi "Cabaret preko veze" Kazališta Moruzgva i Satiričkog kazališta Kerempuh), Olga Pakalović (Olga u "Konstelacijama" Teatra Exit, Osječkog ljeta kulture i Gradskih galerija Osijek) i Ana Marija Veselčić (za uloge u predstavi "Domaši" Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu). U konkurenciji za najbolju mušku ulogu su Franjo Dijak (Melkior u "Kiklopu"), Siniša Popović (Otac u "Susretu" Teatra Exit) i Rade Šerbedžija (George u "Tko se boji Virginije Woolf" Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta).

Tradicionalno se dodjeljuju i nagrade za najbolju sporednu ulogu, a nominirani su Vlasta Ramljak, Mirej Stanić i Dijana Vidušin za žensku, te Živko Anočić, Pere Eranović i Romano Nikolić za mušku ulogu. Za nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za najbolje žensko ostvarenje natječu se Dajana Čuljak, Ivana Gulin i Matea Marušić te, za najbolje muško ostvarenje, Ugo Korani, Ivan Pašalić i Mateo Videk, piše Večernji.hr.

ARTERARIJ I KMD donose nam potresnu priču o zlostavljanim ženama: POSLJEDICE


izvor: Večernji.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube