LIFESTYLE
11.11.2019 u 21:13

SUTRA vrlo jako i olujno jugo

Kišovito i vjetrovito - vjerojatno će u većini Hrvatske biti najčešće spominjani opis vremena u utorak i srijedu, iako će gdjekad biti i suhih i sunčanih razdoblja. 


komentara  0

Pritom će obilnijih pljuskova i grmljavina osobito biti na Jadranu i područjima uz njega, a najmanje će kiše, ponegdje vjerojatno i nimalo, biti u istočnoj Hrvatskoj, posebice u Podunavlju.

Osim ponegdje obilne kiše, koja može prouzročiti bujične poplave i porast vodostaja - u dijelu kontinentalne Hrvatske i uvođenje redovnih mjera obrane od poplava - na Jadranu će neke rive biti poplavljene i zbog dodatne kombinacije jakog i olujnog juga, gdjekad na udare i orkanskoga, te opet sniženoga tlaka zraka i visoke plime.

Oblačno, kišovito, na moru vjetrovito. Izraženijih pljuskova i obilne oborine bit će na Jadranu i predjelima uz njega. Najmanje će kiše biti na istoku, a u Podunavlju uglavnom suho.

Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni, dok će na Jadranu umjereno i jako jugo jačati pa će od sredine dana mjestimice biti olujno, na jugu moguće i s orkanskim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, a najviša između 9 i 14 °C. Duž obale i na otocima većinom između 13 i 18 °C.


HRT, DHMZ/ foto: Boris BašićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube