VIJESTI
12.11.2019 u 15:04

Stanko Manenica 2016.-te izjavio: Klub funkcionira 1/1. Ne postoje pozajmice!

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer je stigla obavijest kako je neimenovani 55-godišnjak, predsjednik jednog sportskog kluba iz Dubrovnika, osumnjičen da je od 2012. do 2018. godine krivotvorio isprave i iz sportske blagajne otuđio 1,3 milijuna kuna za sebe i svoje firme. Nije trebalo proći puno vremena da se dozna kako je riječ o Stanku Manenici i PK "Jug". Naša dubrovnikTV.net je početkom 2016. bila na jednom od sastanaka Kluba na kojemu su roditelji pričali upravo o ovome što je policijska istraga pokazala, Manenica je kategorično tvrdio kako "klub funkcionira 1/1, te kako ne postoje nikakve pozajmice", Srđan Gavranić je kao predsjedavajući sebe nazvao "fikusom koji se ne snalazi u brojkama", dok se Zoran Milić "meškoljio" u prvom redu. Svi oni, uz Tomislava Luburića i Mira Kraljevića i danas sjede u Upravnom vijeću Kluba.


komentara  0

 PRILOG dubrovnikTV.net-a iz ožujka 2016.

Afera u Plivačkom klubu Jug izbija krajem 2015., nakon što je tadašnji člana Upravnog vijeća kluba Toni Miloslavić poslao pismo gradskim vijećnicima i predsjedniku GV, izražavajući sumnju kako Plivački klub "Jug" netransparentno troši proračunska sredstva, odnosno da se iz klupske blagajne novac 'posuđuje' privatnim tvrtkama. Miloslavić je u pismu naveo i kako je Uprava kluba nezakonito donijela i Statut kluba, što je bila indicija za pročešljavanje financijskog stanja u Plivačkom klubu, ali i Dubrovačkom savezu športova jer bi nadzor, kako je tada naveo, prouzročio čak i gašenje velikog broja klubova.

Tadašnji predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković je od kluba zatražio analitička bruto izvješća od 2012. godine do 2015. godine., kazavši kako u slučaju da ih ne dobije, očekuje ostavku vodstva kluba i Dubrovačkog saveza športova.

Izostanak dokumentacije nešto kasnije je pravdan provjerom porezne uprave, no do jučer se ništa više, barem javno, nije čulo o poslovanju i radu Plivačkog kluba "Jug", a policijska istraga je potvrdila da se s istovjetnom praksom nastavilo sve do 2018. godine. 

Dosad se na tu temu nije oglasio nitko od članova Upravnog vijeća niti iz Saveza sportova, iako je i samo postojanje sumnje da je u šest godina pronevjereno iz sportskog kluba 1,3 milijuna kuna samo po sebi skandalozno. 

Tko je zakazao i kako je moguće da članovi Upravnog vijeća svih ovih godina nisu posumnjali u financijska izvješća?

- Ovo o čemu smo pročitali jučer iz policijskog izvješća se nije moglo zaključiti iz financijskih izvješća koja su nama dolazila na stol - kaže Miro Kraljević, dodajući kako se on time kao računovođa nije detaljnije bavio jer nije imao razloga sumnjati u posao ovlaštenog računovodstvenog servisa koji je taj posao obavljao za Klub. 

Osim toga, kazao je i kako porezni nadzor obavljen, misli za 2014., iako nije siguran, nije pokazao nikakve nepravilnosti u radu.

Kraljević je dodao i kako će se članovi Upravnog vijeća vjerojatno sastati i razgovarati o ovome, te kako ipak treba pričekati da se cijela stvar dovede do kraja budući se krivnja tek treba dokazati.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube