VIJESTI
12.11.2019 u 20:36

ŽUTO UPOZORENJE I sutra nas očekuje olujno jugo i do 80 litara kiše po četvornom metru

Na Jadranu i područjima uz njega,  kiša i vjetar će i sljedećih sati i dana prouzročiti kojekakve nevolje. Stoga su još uvijek na snazi mnogobrojna upozorenja DHMZ-a - čak i crvenog, najvišeg stupnja - zbog često obilne kiše te većinom jakog i olujnog juga, gdjegod i s orkanskim udarima, koje će i dio srijede prouzročiti prekide u pomorskome prometu, a i poplavljivanje nekih riva. Nadam se i ne odviše veliki porast vodostaja u kontinentalnoj Hrvatskoj. U četvrtak će i kiše i vjetra biti manje nego do srijede, a već tijekom petka će ponovno jačati jugo, s kojim će opet kiša biti česta, mjestimice i obilnija, kazao je za HRT, prognostičar Zoran Vakula. 


komentara  0

"Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i sutra će biti kišovito i vjetrovito. Lokalno će pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru, a jugo će još u prvom dijelu dana stvarati teškoće, zatim će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, potom i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka većinom od 13 do 18 °C.

Na krajnjem će jugu Hrvatske more i prijepodne biti jače valovito, uz jako i olujno jugo, koje će poslijepodne slabjeti i okretati na jugozapadnjak. Bit će jakih pljuskova i obilne kiše, ponegdje može pasti i više od 80 litara po četvornom metru.

U četvrtak i petak na Jadranu će biti više sunčanih razdoblja, a iako će povremeno biti kiše, količine će biti zamjetno manje nego početkom tjedna. No, već od petka uz jačanje juga opet raste vjerojatnost za lokalno obilniju kišu i nevremena. Bit će razmjerno toplo, pri čemu će odstupanje od prosječnih vrijednosti biti izraženije tijekom noći i jutra"  prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.


dubrovniknet team/Izvor:HRT.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube