LIFESTYLE
13.11.2019 u 10:08

FOTO/VIDEO Nevrijeme kakvo Dubrovnik odavno nije vidio,valovi na sv. Andriji dosegnuli skoro 11 metara, Mljet odsječen od kopna....

Olujno nevrijeme praćeno orkanskim jugom i obilnim padalinama ne kalmava. Dok stižu izvješća o intervencijama žurnih službi, zbrajaju se nove štete.  Osim s ispumpavanjem poslovnih prostora, vatrogasci su uklanjali stabla s prometnica. Kako doznajemo od zapovjednika JVP Mljet, otok je odsječen od kopna. Prema dostupnim infrormacijama predviđanjima meteorologa vrijeme bi se tijekom popodnevna trebalo početi postupno smirivati. Rekordni val zabilježen je jučer popodne upravo u dubrovačkom akvatoriju. Maksimalna izmjerena visina vala pokraj otočića sv. Andrija iznosila je 10.87 metar, a to je ujedno prema Hrvatskom hidrografskom institutu najviši val nakon 33 godine na Jadranu.


komentara  0

Dubrovački vatrogasci su poslali izvješće o intervencijama, a imali su pune ruke posla.

- Od jučer ujutro do pisanja ovog izvješća vatrogasci su imali ukupno 12 intervencija. I to 9 uklanjanja srušenih stabala, a u tri intervencije radilo se o ispumpavanju poplavljenih prostorija. Sedam intervencija je bilo na području Grada Dubrovnika, dvije na Osojniku te po jedna u Rožatu, Šipanu te Bosanci.

Na Mljetu je na ceste palo osam borova. Šest vatrogasaca JVP Mljet, s tri vozila, raspoređeni u tri tima, pod zapovjedništvom Maria Dabelića uklanjaju stabla s mljetskih cesta, a jutros su spasili i barku, kojoj su propustili konopi u luci Sobra. Trenutno je ovaj otok odsječen od kopna, jer ne plovi katamaran Nona Ana, a ni trajekt Prapratno - Sobra. Do sad su imali ukupno 16 intervencija.

 

 

 

 


dubrovniknet team/ FOTO: JVP Mljet, E. Jelić, L. PavlovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube