LIFESTYLE
14.11.2019 u 10:56

FOTO: Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja dobila uporabnu dozvolu

Ruševna zgrada, nekadašnji Župni dvor crkve sv. Vlaha u Slanome, ukupne površine 330 m2 počela se obnavljati krajem 2018., a prošli tjedan dobila je uporabnu dozvolu te slijedi završna faza opremanja i pripreme postava.


komentara  0

Župan Nikola Dobroslavić i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, u pratnji načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Iva Kole, obišli su prostor buduće Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja čije se svečano otvaranje uskoro očekuje.  

”Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja nije samo veliki infrastrukturni projekt, već i projekt kojim želimo probuditi svijest o našoj bogatoj kulturnoj prošlosti, i to prikazati turistima, ali i domaćem stanovništvu koje njeguje veliku ljubav i poštovanje prema svojoj baštini”, istaknuo je župan prilikom obilaska.

Investicija rekonstrukcije i opremanja Zavičajne kuće vrijedna više od osam milijuna kuna realizira se u sklopu provedbe EU projekta. U sklopu projekta uređene su i označene tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, uređuje se Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica. Cilj projekta je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube