VIJESTI
14.11.2019 u 15:44

FOTO: Dodjela zahvalnica sudionicima Dubrovačke trpeze, uručen novac dvjema udrugama

Druženje i domjenak povodom Dubrovačke trpeze kao i dodjela zahvalnica svim sudionicima i suorganizatorima  ove humanitarne akcije održano je danas u Uvali Lapad. Sav prihod skupljen od Trpeze uručen je Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije i Udruzi za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života Lukjernica. Ostvaren je prihod od 78.655.10 kuna koji je podijeljen ovim dvjema udrugama. Na Dubrovačkoj trpezi sudjelovalo je 45 hotelijera, ugostitelja, sladoledara, pekara i slastičara.


komentara  0

- Još jednom vam zahvaljujem na svemu onome što ste uradili u turističkoj sezoni, jer samo je jedan šampion, i uistinu mislim da se nitko ne može približiti onome što Dubrovnik nudi, počevši od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pa sev do vrhunskih restorana i hotela. Sezona 2019. je bila i sigurna zahvaljujući djelatnicima Policijske uprave DNŽ-a što je vrlo bitno - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Istaknuo je kako od iduće godine počinje teći rok od pet godina za najam prostora te će ugostitelji morati već u prvoj godini kada potpišu ugovo morati ugraditi mastolovce. 

- Stradun će u budućnosti biti isključivo pješačka zona ii jedino će moći vršiti dostavu električna i elektrovučna vozila. Činjenica je da živimo u Gradu koji je pod zaštitom UNESCA-a i da su vidljiva jasna oštećenja što ne smijemo zanemariti, i moramo čuvati naš Grad - rekao je gradonačelnik, a pojasnio je i što će se novo događati po pitanju kruzera u Dubrovniku:

- Nova 2020. godina nam donosi i nova pravila po pitanju kruz brodova. U 95 posto slučajeva će biti samo po dva kruzera u Luci, dok će iznimno samo u pet posto slučajeva biti više od toga, ne računajući homeport. Ono što mogu reći sa zadovoljstvom, čak 35 posto brodova odlučilo je dolaziti ujutro i odlaziti kasno navečer, oko 23 sata.


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube