VIJESTI
16.11.2019 u 08:42

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA: umirovljenici ne miruju, najavili su brojne akcije

Put rada je teži način ostvarenja cilja, ali mi smo generacija koja je naučila samo tako - kazala je, između ostaloga Olga Muratti, na izvještajnoj Skupštinu GO HSU Dubrovnik, dodajući kako će se još snažnije zauzeti za poboljšanje života umirovljenika u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na našemu području.


komentara  0

Nakon što je pozdravila nazočne članove, Muratti je podnijela izvješće o radu u proteklom razdoblju, te najavila aktivnosti koje su pred njima.

- HSU je inicirao i pokrenuo okupljanje svih političkih asocijacija sa umirovljeničkim predznakom.To je jedini ispravni put ka našem okrupnjivanju što u konačnici treba rezultirati snagom i povjerenjem kojim ćemo popraviti dojam i postići bolji rejting. Naš rad i djelovanje moraju doprinijeti boljim izbornim rezultatima na svim razinama kako bismo svi mi, a ima nas 1,2 milijuna u RH, preokrenuli imidž stranke s kojim smo skoro pa neprepoznatljivi jer je ispod 3%  - kazala je predsjednica dubrovačkog HSU, dodajući kako su od izbora do održavanja Skupštine održali 17 sjednica Gradskog odbora na kojima su razmatrane aktualnosti na političkoj sceni i stavovi stranke po svim tim aktualnim događanjima, dok su sukladno zaključcima Predsjedništva i Središnjeg odbora, inicirali i organizirali  značajne aktivnosti u lokalnoj zajednici.

- Prilikom izbora za predsjednicu kazala sam da ću se zalagati za jačanje Hrvatske stranke umirovljenika i za još veću prepoznatljivost na političkoj sceni ali i za  okupljanje svih umirovljeničkih asocijacija stavljajući  akcent na prijem novih članova, posebno mlađih umirovljenika, ali i onih koji će to jednog dana postati.
Naše aktivnosti u lokalnoj zajednici su bile itekako zapažene. Svojim  istupima, priopćenjima i aktivnostima postali smo prisutniji od mnogih ostalih sudionika koji djeluju na političkoj sceni u gradu i u našoj sredini - istaknula je Muratti.

Kazala je i kako će se njihov budući rad i nadalje temeljiti na aktivnostima kojima će osluškivati potrebe ljudi koji ih okružuju, ali i iznalaziti mogućnosti i načine pomaganja. 

- Moramo nastaviti s našim aktivnostima na javnoj sceni kako bi to što radimo doprlo do svakog našeg člana i simpatizera ali i do svakog onoga na koga se to odnosi. Morat ćemo se aktivirati i jače angažirati na prikupljanju potpisa za dopunsko zdravstveno osiguranje ali i imati snage i javno osuditi neusklađivanje dohodovnog cenzusa za to osiguranje koji se nije mijenjao od 2004. godine. Trebamo i moramo se zalagati  za veći broj kotarskih i gradskih vijećnika ali i saborskih zastupnika jer ćemo samo tako moći utjecati na donošenje odluka kojima  ćemo osigurati realizaciju projekata koji su u službi građana - zaključila je.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube