VIJESTI
15.11.2019 u 17:08

VILA SALVATOR U LAPADU prodana za 7,65 milijuna kuna, ne zna se vlasnik

Hrvatska banka za obnovu i razvoj ovih dana treba realizirati prodaju dubrovačke Vile Salvator po cijeni od 7,65 milijuna kuna, koju je ovršila od Vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva zbog neplaćanja kredita danog 2008. godine u visini od 3,6 milijuna eura za gradnju svećeničkog doma u Sarajevu. Iz HBOR-a su potvrdili informacije o prodaji za Novac.hr, ali nisu željeli otkriti kupca.


komentara  0

“Hrvatska banka za obnovu i razvoj je na temelju provedenog javnog natječaja primila jednu valjanu ponudu za kupnju predmetne nekretnine (Vile Salvator) u Ulici žrtava s Dakse 8 u Dubrovniku, u iznosu od 7,650 milijuna kuna, koju je i prihvatila. Postignuta kupoprodajna cijena bila je u skladu s objavljenim uvjetima iz javnog natječaja, a u tijeku je realizacija ugovora s ponuđačem”, navode u službenom odgovoru iz HBOR-a, a piše Novac.hr.

Međutim, zanimljivo je kako je Hrvatska banka za obnovu i razvoj došla u posjed te vile. Naime, u zemljišnim knjigama je vidljivo da je vila bila u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva te da se u studenome 2018. HBOR uknjižio kao vlasnik “na temelju ugovora o preuzimanju duga i uređenju međusobnih odnosa iz 2017. godine”. Vlasništvo su stekli očito zbog neplaćanja kredita iz 2008. godine u iznosu od 3,559 milijuna eura za koji je na nekretnini u zemljišnim knjigama vidljiva zabilježba jer je nekretnina bila dana kao zalog. Namjena tog kredita bila je, naime, gradnja svećeničkog doma u Sarajevu.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube