LIFESTYLE
16.11.2019 u 07:59

FOTO: NAZBILJ u Ljetnikovcu Kaboga: mladi ljudi, dobre vibracije

Prije tri godine pokrenuli smo rubriku u kojoj smo dosad predstavili preko 150 mladih ljudi koji imaju što za reći i pokazati svojim sugrađanima, izvukli smo pod "svjetlo reflektora" one samozatajne koji imaju svoje životne priče, rješenja do kojih su došli svojim radom, entuzijazmom, borbom s birokracijom, ali nikad nisu odustali. Sinoć smo u Ljetnikovcu Kaboga predstavili naše ovogodišnje LJUDE NAZBILJ, te smo u krugu prijatelja i kolega proslavili 12. rođendan portala dubrovniknet.hr. Sretni smo što je smislenost ovog uređivačkog koraka prepoznala Zaklada Caboga Stiftung i gospar Ivo Felner pruživši nam potporu. Sinoć je Ljetnikovac Kaboga bio pun pozitivne vibracije koju šire mladi ljudi, a kako je rekao jedan od naših uzvanika - lijepo je vidjeti da ima nade....


komentara  0

Na prigodnom druženju su uručena priznanja ovogodišnjim nazočnim Ljudima nazbilj: Anđeli Buntić, pravnici koja pruža pomoć žrtvama nasilja da bezbolnije prođu kroz sve pravne labirinte;  Ani Kuzman, ravnateljici Prirodoslovnog muzeja koja se po završetku Studija akvakulture u Dubrovniku posvetila edukaciji mladih kroz sjajne izložbe koje sa svojim timom organizira u tom muzeju; skladatelju i saksofonisti Ivanu Bonačiću koji se nakon studiranja u Grazu vratio u Hrvatsku gdje radi na relaciji Zagreb Dubrovnik; Wandi Mitrovićkiparici i slikarici koja svojim posebnim izričajem doprinosi zanimljivosti dubrovačke likovne scene; fizioterapeutu Vlahu Bratošu koji se nakon godina edukacije "po svijetu", iz Njemačke vratio doma, u Dubrovnik gdje se uhvatio u koštac sa svim papirima i otvorio svoju privatnu praksu; Luku Rašicifotografu i stručnjaku za digitalni marketing koji živi i radi u Župi dubrovačkoj; Katiji Matušić, mladoj profesorici povijesti i filozofije koja dubrovačke učenike podučava mjerama koje smo izgubili u ovom vrtoglavom svijetu turizma a u slobodno vrijeme izrađuje personalizirane keramičke šalice; Ninu Glaviniću, diplomiranom novinaru koji je na vrijeme "pobjegao" iz medija, te se posvetio izgradnji Muzeja crvene povijesti kojega je s bratom i ekipom mladih kreativaca pokrenuo u TUP-u; Ani Knez, djevojci zaljubljenoj u glumu, ekonomistici koja sa svojom obitelji gradi i radi OPG Knez na Pobrežju; Ivanu Bendišu, profesoru povijesti koji se izborio za svoj život na samom rođenju, a potom je završio studij povijesti u Zadru, posvetivši se i plivanju za invalidne osobe u kojemu je također ostvariovao zavidne rezultate, njegova snažna životna priča može biti inspiracija za mnoge mlade; Ivani Radić, arheologinji i vodički koja turistima obožava prenositi svoju opčinjenost Gradom "koja sipi iz nje gdje god bila i što god radila", zaljubljenicom u Japan i japanski jezik; a priznanje koje je namijenjeno Dubrovkinji sa zagrebačkom adresom i neraskidivim vezama s Gradom, Idi Aleksić Filipović, građevinarki s privatnom firmom i kreatorici neobičnog nakita u kojemu se nerijetko nađe i poneki komadić betona, preuzela je njena majka Dolores.

Predstavljeni tijekom godine su: Josipa Lozo - o svome poslu na jahti: Mi smo jedan reality show bez kamera;  Klara Ljubenko -Mlada vlasnica ronilačkog centra ¨Sea Star¨ iz Molunta; Ivana Paladin Soče agronom; enologinja Ksenija Matić; Branimir Barbir, interventni policajac; dr. Marko Marinović; Ivan i Marko Batistić - Mladi vinari s otoka Korčule; Petra Šoletić - Psihologinja u dječjem vrtiću; Filip Puljizević - osnivač kriptovalute Hrvatska; vinar Denis Bogojević Marišić; pjesnik Denis Ćosić; Aljoša Špaleta, arhitekt i konzervator; slastičar Đani Van Bloemen; slikarica Jasmina Runje; dr. Sandra Brkić; Mato Goravica, uzgajivač rogača na Šipanu; Ivan i Juraj Violić, mladi vinari i poduzetnici s Pelješca; pravnica u Haagu Martina Venier; slikar Ivan Perak; pjesnik i prof. Sanin Karamehmedović; Antonia Kurtela, "šaptačica" konjima; Ivona Glavor; Marija Roglić, Peliška 21. stoljeća; don Robert Karačić; prof. fizike Mario Aletić; Mario Veneti, mladi Konavljanin koji je u Kamenskom naučio šivati da bi svojim mrežama zaludio svijet.

 


FOTO:dubrovniknet team, Branka MumaloFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube