VIJESTI
17.11.2019 u 08:27

JUŽINA NE POPUŠTA Naoblaka, olujno jugo i povremena kiša pratit će nas i dalje

"Dakle, nastavlja se za mnoge nepovoljno vrijeme, osobito u nedjelju i ponedjeljak na Jadranu i područjima uz njega, gdje će biti znatno kišovitije i vjetrovitije nego u sjevernijim krajevima. Stoga će i dalje biti poremećaja u pomorskom prometu, a i poplavljenih dijelova obale, pri čemu će i vodostaji mnogih rijeka rasti, osobito u gorskoj Hrvatskoj i dijelu središnje" kazao je o nadolazećim meteorološkim prilikama Zoran Vakula za HRT


komentara  0

"U Dalmaciji većinom između 15 i 20 °C, uz jako i olujno jugo, na moru s orkanskim udarima i ponegdje također uzburkanim morem. Uz novo jače naoblačenje kiše, pa i uobliku pljuskova s grmljavinom, bit će glavninom u drugom dijelu dana, nerijetko i uz velike količine kiše, a jugo će tada početi slabjeti.

Na jugu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, prema kraju dana intenzivnijom, uz grmljavinu. Puhat će jako i olujno jugo, a temperatura uglavnom biti između 17 i 20 °C."

I u novom tjednu nestabilno, većinom uz jugo, te relativno toplo

U ponedjeljak na Jadranu smirivanje vremena, no uz umjereno, u utorak ponovno i jako jugo - vrijeme se ni idući tjedan neće stabilizirati. Uz dosta oblaka, povremeno će i dalje biti kiše, ali većinom u manjim količinama nego prošlih dana.

Podjednako će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorju, dok će u sjevernijim kopnenim krajevima kiša u ponedjeljak uglavnom prestati, a ponovno je u mnogim mjestima najvjerojatnija u srijedu, kada je ponegdje moguća magla. Oprez je i dalje nužan zbog porasta vodostaja većih rijeka. Temperatura zraka u manjem padu.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/Izvor:HRT.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube