VIJESTI
17.11.2019 u 15:37

DESET UMJETNIKA - DESET ŠKOLA Gimnazija nastavlja poticati kreativnost učenika

U suradnji s Modernom galerijom Zagreb Gimnazija Dubrovnik po petnaesti put sudjeluje u muzejsko-edukativnom projektu deset umjetnika - deset škola koji će se održati od 21.-23. studenog 2019. u prostorijama navedene ustanove. Projekt obuhvaća deset gimnazija iz deset hrvatskih gradova. (Vukovar, Osijek, Valpovo, Varaždin, Zagreb, Rijeka, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik). 


komentara  0

Radi se u radnim grupama od tri učenika i jednog profesora. Ove godine grupu Gimnazije Dubrovnik čine učenice Ana Delevski, Karmen Pulić i Rebeka Lilić. One su uz mentorstvo profesorice Ivanke Lilić i nesebičnu pomoć vanjskog suradnika mr. art. Darka Vrbice obradile temu u dogovoru i suradnji s Modernom galerijom, te će ju pred svim okupljenim sudionicima projekta idući tjedan prezentirati putem power-point prezentacije i raznih radionica.

Učenici tako stječu nova znanja te razvijaju novi odnos prema materiji koju obrađuju i instituciji muzeja. Oni sami postaju istraživači i predstavljači svoga projekta u kreativnom postupku njegove organizacije. Koncepciju projekta Moderna galerija povremeno koristi i u obilježavanju Dana muzeja te tradicionalno Noći muzeja.

Gimnazija Dubrovnik i na ovaj način potiče kreativno stvaralaštvo s ciljem da škola postane mjesto koje
će pripremati učenika za aktivan rad i djelovanje u društvu te promovira stvaralačku i suradničku zajednicu stvorenu po mjeri učenika, s ciljem poticanja slobode izražavanja, fleksibilnosti i originalnosti.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube