VIJESTI
19.11.2019 u 17:05

A MI NIŠTA NE ZNAMO: u Trebinju uvjereni kako agregat u HE Plat stiže u siječnju

- Polovična proizvodnja struje u Hidroelektranama na Trebišnjici biti će nastavljena do sijećnja. Tada bi, sve je izvjesnije, prvi agregat u Hidroelektrani Dubrovnik, poslije nesreće, trebao biti pušten u rad. Zbog nerada te elektrane, izgubljeno je više milijuna maraka - piše Trebinje Danas, a dodaju kako ja proizvodnja djelimično spašena raspodjelom struje, proizvedene na agregatima Hidroelektrane Čapljina.


komentara  0

Okvirnim sporazumom sa tom elektranom, Hidroelektrane na Trebišnjici bi, zbog ograničenja u proizvodnji, trebala potpisati ugovor i za prvo tromjesečje sljedeće godine. Start prvog agregata u Dubrovniku očekuje se u drugoj polovici siječnja, poslije više od jedne godine zastoja

- U odnosu na planiranu proizvodnju, mi smo trenutno preko tristo gigavatsati u minusu, u odnosu na plan. U financijskom smislu, mi smo zbog neproizvodnje u minusu preko petnaest milijuna maraka - izjavio je direktor Zavisnog podizeća Hidroelektrane na Trebišnjici a.d. Gordan Mišeljić.

A godišnji gubitak u Hidroelektranama na Trebišnjici mogao bi biti veći od deset milijuna maraka. Zbog nerada Hidroelektrane Dubrovnik, ove godine, Bileća i Trebinje ostali su bez više milijuna maraka u svojim budžetima. Bez sredstava su ostala ministarstva, socijalne kategorije, izvođači radova. Ipak, investicije nisu zaustavljene. Normaliziranje proizvodnje očekuje se u ožujku, puštanjem u rad drugog agregata u Hidroelektranu Dubrovnik. Intenzivne kiše u slivu rijeke Trebišnjice, prethodnih 15 dana, podigle su nivo poluprazne hidroakumulacije Bileća za više od deset metara, piše Trebinje Danas.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube