VIJESTI
19.11.2019 u 15:02

TRAŽE OSOBNU ISKAZNICU Ne nasjedajte na lažne nagradne igre!

Obavijest građanima u vezi pojave lažnih nagradnih igara
iskazanih na lažnim Facebook stranicama. Agencija za zaštitu osobnih podataka upozorava građane da je na društvenim mrežama ponovno uočena pojava lažnih nagradnih igara, generiranih kroz lažne stranice trgovačkih lanaca i poznatih brendova. Trenutno je riječ o brendovima Lesnina, Konzum i Lidl, a čiji navodni organizatori od građana ili sudionika traže dostavu fotografija osobne iskaznice.


komentara  0

Obzirom da u konkretnom slučaju postoji opravdana sumnja u počinjenje kaznenih djela, za istraživanje slučaja i procesuiranje poćinitelja su nadležni Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo. Stoga, upućuju se građani da, ukoliko su u kontekstu ovih lažnih nagradnih igara proslijedili svoje podatke nepoznatim osobama, slučaj prvenstveno prijave nadležnoj Policijskoj postaji.

Agencija za zaštitu osobnih podataka poziva građane na pojačani oprez kada su u pitanju njihovi osobni podaci te da iste ne prosljeđuju nepoznatim kao i nedovoljno poznatim osobama čiji identitet nije moguće prethodno utvrditi.

Također, ukoliko žele sudjelovati u određenim nagradnim igrama, savjetuje se građanima da prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru najprije provjere vjerodostojnost i organizatora nagradne igre, kao i izvor objave (bilo da se radi o internetskim stranicama,
društvenim mrežama i slično).


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube