VIJESTI
19.11.2019 u 20:31

MINISTRICA O ŠTRAJKU: Od danas nije moguće pomiriti prava učenika i učitelja

"Nakon dugotrajnog i mukotrpnog puta uspjeli smo uvesti reformu obrazovanja u hrvatske škole. Po prvi puta u modernoj hrvatskoj državi uspjeli smo da reforma obrazovanja zaživi u hrvatskim školama. Status učitelja je desetljećima bio zanemarivam, dala sam sve od sebe da poboljšamo status učitelja, to nije jednostavno. Počevši od toga da smo uveli nagrađivanje, napredovanje najboljih po modernim kriterijima, da smo uveli i administrativno rasterećenje" kazala je ministrica Divjak na današnjoj konferenciji za medije povodom najave frontalnog štrajka u škola, a prenio Telegram.hr. 


komentara  0

Nemojmo zaboraviti i status službene osobe za učitelje i nastavnike, educiranje, oprema, ali i povećanje plaća koje se događalo i još se uvijek događa. Od početka štrajka pokušavala sam pomiriti dva prava. Pravo za učenike, ali i pravo za nastavnike da se bore za bolji status. Jer kao ministrica moram brinuti o svima. Od danas nije moguće to pomiriti”, nastavila je ministrica.

"Kao što je jučer u svojem otvorenom pismu napisala pravobraniteljca za djecu, današnja situacija, gdje se sustav nalazi u potpunoj blokadi, rezultat je igre moći između sindikata i premijera. Ja tu ne želim sudjelovati. Na kocki je budućnost naših učenika. Pozivam sindikate i premijera da pronađu kompromis i djecu stave na prvo mjesto. U suprotnom svi gubimo. Sutra ujutro na konzultacije sam pozvala sindikate i pravobraniteljicu za djecu, kako bi razgovarali o o situaciji u kojoj su se našli učenici”, kazala je ministrica.

Situacija je vrlo ozbiljna. Moramo svi raditi na tome da ova važna školska godina prođe tako da učenicima osiguramo kvalitetno obrazovanje. Rješenje se treba naći u dijalogu između sindikata i premijera. Oni moraju nastaviti dijalog i oni moraju naći kompromis”, kazala je.

“Ja se neću svrstati na stranu jednih ili drugih. Ovo što sada imamo, izostanak kvalitetnog dijaloga, nije dobro. Mislim da je i to razlog za nedovoljstvo nastavnika i učitelja”, kazala je Divjak odgovarajući na zahtjev novinara da objasni izjavu da se ne želi sudjelovati u igri sindikata i premijera. 

Cijeli članak pročitajte ovdje


dubrovniknet team/Izvor: Telegram.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube