CRNA KRONIKA
19.11.2019 u 19:40

Koliko je zapravo droge zaplijenjeno na Karasovićima? Policija objavila jednu, na sudu se pojavila druga brojka

Tri mjeseca nakon što su carinici i policajci na malograničnom prijelazu Karasovići u autobusu dubrovačke turističke agencije pronašli više od 300 kilograma marihuane, USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv vozača B.M. (40) i vlasnika agencije N.Č. (34), piše Slobodna Dalmacija


komentara  0

Nakon uhićenja policija i carina su se pohvalili kako su otkrili 341,8 kilograma marihuane, no sad su optuženi za 312,7 kilograma tako da je gotovo 30 kilograma marihuane netragom "nestalo" nakon detaljnog preciznog mjerenja. Naime, na licu mjesta policija obavlja "grubo" vaganje pri kojem se zaplijenjeni materijal na vagu stavlja zapakiran, dok se naknadno obavlja precizno mjerenje gdje se važu isključivo ilegalne supstance.

Dvojac je optužen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Optužnica USKOK-a tereti ih da su se u razdoblju od travnja do kolovoza 2019. godine, na području Hrvatske i Crne Gore, povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane i njene daljnje prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Nakon što je mlađi muškarac sa, kako stoji u optužnici, zasad nepoznatim osobama dogovorio nabavu i krijumčarenje marihuane preko Crne Gore u Hrvatsku, 40-godišnji vozač se autobusom "u vlasništvu trgovačkog društva u čijem je suvlasništvu drugookrivljeni", odvezao u Crnu Goru.

Potom se autobusom uputio prema mjestu Čibača, u općini Župa Dubrovačka, gdje je drogu trebao preuzeti 34-godišnjak i dalje je prevesti do Zagreba. No, istog dana na malograničnom prijelazu Karasovići, autobus za čijim je upravljačem bio 40-godišnjak zaustavili su policija i carina i u njemu pronašli navedenu drogu vrijednu najmanje 4,6 milijuna kuna.

Oba se uhićena nalaze i dalje u istražnom zatvoru.

Cijeli članak pročitajte ovdje


dubrovniknet team/Slobodna DalmacijaFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube