LIFESTYLE
20.11.2019 u 18:18

Nezadovoljni radnik hotela na Koločepu upozorava sezonce - klonite se prevaranata

U općoj nestašici radne snage u turizmu, poslodavci se sve više trude boljim uvjetima i plaćama zadržati kvalitetne radnike i sezonce. No, izgleda da su neki ostali u vremenima kad je radnika bilo "na izvoz". Na FB stranici Crna lista poslodavaca i djelatnika pojavio se status bivšeg zaposlenika hotela TUI SENSIMAR KALAMOTA ISLAND, koji upozorava buduće radnike da tamo ne idu raditi, a zašto, pročitajte u nastavku.


komentara  0

- Još od samog početka dok pregovarate za posao muljaju vas za sve i svašta (plata,smeštaj, hrana, slobodni dani itd). O kakvim prevarantima se radi dovoljna je činjenica da nijedan jedini djelatnik od F&B odjel iz prošle sezone nije se vratio, takodjer i za sledeću sezonu nitko im se neće vratiti, piše bivši zaposlenik.

A zašto objašnjava nadalje.

- Radite u ALL INCLUSIVE hotel, doslovno se ubijate od posla, radite 9-10 sati, ni slobodan dan nije zagarantovan, a plata je očajna. Zbog konstanog  manjka personala, radili smo 3 konobara na 300 gosti.

- Menagerica ljudskih resursa svaki mjesec napravi neku “grešku” pa skoro svi dobiju oko 50 eura manje na plaću. Kad počnete da se bunite, onda Vam govore kako je plata OK, a vi neznate da zbrojite 2 i 2.

- Smeštaj je blago rečeno katastrofa, vlaga je posvuda, prljavština jedan ton, a neki kreveti se raspadaju. Govore vama kako imate dva topla obroka...to je sve samo ne obrok. Daju vam ono što gosti ne pojedu od prošlog dana.

- Krate vam prekovremene sate, tako da ako ne vodite računa i ne bunite se, na-ebali ste. Kad se smanji broj gosti u hotelu počinju pritisci i maltretiranja, kako bi sami dali otkaz da mogu da vam naplate radnu dozvolu i neisplate bonus (što niste ostali do kraja sezone).

Mene su optužili za krađu, pa kad nisu mogli da nađu dokaze (naravno nista nisam ukrao) direktor hotela doslovno me optužio što sam pio po 2 kave na poslu.

- Ljudi, ja i moje kolege smo se za-ebali, zato što nas niko nije upozorio na ove prevarante, završio je svoj post bivši djelatnik kalamotskog hotela.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube