VIJESTI
21.11.2019 u 19:34

SDP DNŽ podržava učitelje i profesore u borbi za dostojanstven i primjeren položaj obrazovnog sustava!

Za razliku od župana Dobroslavića, SDP DNŽ smatra, obzirom na sramotnu potplaćenost učitelja kao i konstantno devastiranje školstva, jednog od temelja svake normalne države, opravdanim štrajk prosvjetnih radnika i njihovu borbu za primjeren položaj u društvu. Njihovo propćenje prenosimo u nastavku.


komentara  0

Župan očito ne razumije da učitelji ne štrajkaju isključivo zbog x-postotnog povećanja plaća već zbog sustava u kojem su učitelji postali građani drugog reda, a to bi kao profesor trebao razumjeti.
O njegovom neshvaćanju problematike govori i optužba o politički motiviranom štrajku. Poštovani Župane, zar je više od 90% zaposlenih u školstvu, koliko ih sudjeluje u štrajku, motivirano isključivo političkim razlozima? A ako ste Vi u pravu, što niste, što o aktualnoj Vladi govori činjenica da je preko 90% zaposlenih u najobrazovanijem sektoru hrvatskog društva motivirano neslaganjem s Vladom HDZ-a?

Županova tobože zabrinutost za prava učenika, dok Županija kao osnivač nije u stanju osigurati financijska sredstva za profesionalnu orijentaciju učenika osmih razreda ili za centre izvrsnosti, dok se ne prihvaća nijedan prijedlog oporbe za školstvo i učenike, kao ni uvođenje građanskog odgoja, samo pokazuje o kolikom se licemjerstvu radi. 

Kada aktualna Vlada dovoljno ne brine o školstvu i učenicima, brinu učitelji i profesori. Svojim primjerom pokazuju im kako se boriti za bolje i normalnije društvo i biti njegovi aktivni članovi.

Možda se župan i Vlada upravo toga boje?

 

Županijski odbor SDP DNŽ


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube