VIJESTI
22.11.2019 u 11:53

Potpisani ugovori - 20 milijuna kuna iz državnog proračuna za lokalne projekte

Ministar regionalnog razvoja Marko Pavić danas je u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici uručio sedam ugovora za projekte  financirane iz EU fondova, a ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić jedan. Od toga se tri ugovora koja se odnose na Grad Dubrovnik i pet na projekte iz drugih dijelova Županije. Riječ je o sredstvima kojima država sufinancira udjele koje su lokalne jedinice u okviru ovih EU projekata dužne osigurati iz vlastitih izvora. Ministar zaštite okoliša dodijelio je načelniku Općine Slivno ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području dijela aglomeracije Malostonski zaljev u ovoj općini i to na  dionici Klek – Repić – Duboka.


komentara  1

Gradonačelnik Mato Franković, kazao je kako mu je  drago da potpisuje ugovore o nacionalnim sredstvima za sufinanciranje gradskih projekata.

- Kad ovaj projekt završi tri osnovne škole i dva dječja vrtića imat će bolje uvjete rada. Zahvaljujem Vladi i ministrima na sluhu prema Gradu Dubrovniku, istaknuo je Franković.

- Ovim se nastavlja odlično korištenje sredstava EU u našoj županiji. Mi smo upravo razgovarali u Ranjini o skupom i važnom projektu Centra za upravljanje otpadom. Drago mi je da veliki iznos ovih ugovora ide našoj razvojnoj agenciji, koja će biti koordinator europskih sredstvima. Čestitam svima na ovom uspjehu, kazao je župan Dobroslavić.

Ministar Tomislav Ćorić istaknuo je kako njegovo Ministarstvo sufinancira važan projekt odvodnje Općine Slivno, svih mjesta do Općine Neum.

- Danas ovdje sa 19 milijuna kuna dodjeljujemo za sufinanciranje projekata ove Županije i tehničku pomoć DUNEA-i 14 milijuna kuna, što će biti ključ za daljnji razvoj ove županije. Županija je iznimno uspješna u privlačenju EU sredstava, kazao je ministar Marko Pavić, dodavši kako su najveći projekti cecte, Zračna luka i Pelješki most. Čestitao je svima na rezultatima, dodavši da se nada da će uskoro potpisati Ugovor za Centar za gospodarenje otpadom.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019.  dodatno sufinancira navedene EU projekte i to uz 50 posto sredstava koje su Grad Dubrovnik i druge samouprave bile dužne osigurati iz proračunskih izvora.

Ugovori MRRFEU-a vrijedni su: 2.392.953,35 kuna (za OŠ I. Gundulića), 230.200,97 kuna (za OŠ Marina Držića te 104.023,50 kuna za projekt ReDu).

Podsjetimo i na podatak da je Grad Dubrovnik za projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića izvorno osigurao 2.679.526,69 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 344.062,57 kuna za energetsku obnovu OŠ Marina Držića.

Za EU projekt „ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada  Dubrovnika" inicijalno su osigurana bespovratna EU sredstva u iznosu 1.178.933,00 kuna.

Osim nabrojanih dodijeljeni su ugovori Gradu Opuzenu za izgradnju II. faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu (1.942.837,89 kn); Općini Kula Norinska za izgradnju parkinga pored OŠ Kula Norinska (100.000,00 kn); Općini Zažablje za Centar aktivnosti mladih u zajednici (150.000,00 kn); Općini Ston za izgradnju vodovodnih i kanalizacijskih sustava (300.000,00 kn); Regionalnoj razvojnoj agenciji Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA za projekt  Znanjem do EU fondova (14.439.271,54 kn).


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube