VIJESTI
02.12.2019 u 12:12

ZIMSKE KUĆICE "NA PRIVATNU ZAMOLBU": u Mokošici kućicu i šator dobio HDZ-ov bivši gradski vijećnik

U Mokošici i Gružu su se pojavile tri zimske kućice koje nisu bile u javnom pozivu Grada Dubrovnika, budući su u njemu bile navedene lokacije na Pilama, Stradunu, Gundulićevoj poljani, Lazaretima i Lapadu - stoji u upitu čitatelja koji dodaje kako je kućicu i šator postavljen na sportskom igralištu u Mokošici dobio Pero Milković, bivši gradski vijećnik i predsjednik mladeži HDZ-a. Dostavio je i fotografije. Provjerili smo ovu informaciju kod Tončija Daničića iz "Dubrovačke baštine" koja je ove godine zadužena za iznajmljivanje i upravljanje zimskim kućicama.


komentara  0

- Pri kraju javnog poziva za iznajmljivanje zimskih kućica koji je objavljen početkom listopada, zaprimili smo zamolbu tvrtke Ad Adeptio i Modicus koje su iskazale interes za postavljanjem kućica u Mokošici i Gružu. Mogli smo udovoljiti ili ne, odlučili smo odgovoriti pozitivno kako građani ovih dijelova grada ne bi ostali uskraćeni za blagdanski ugođaj kojega stvaraju zimske kućice - odgovorio nam je Tonči Daničić, prvi čovjek gradske tvrtke "Dubrovačka baština" koja od ove godine po prvi put organizira raspisivanje javnog poziva i dodjelu zimskih kućica, nakon što je to prije radila gradska tvrtka "Sanitat". 

Na pitanje zašto su te tri kućice, odnosno lokacije Mokošice i Gruža bile izuzete iz javnog poziva, odgovara kako su tome "kumovale" informacije iz prethodnih godina.

- Lani je na kućici u Mokošici zabilježeno remećenje javnog reda i mira, a prema izvješćima iz "Sanitata" nije bilo nikakvog interesa za kućice u Gružu - odgovorio je Daničić. 

Činjenicu da je za kućicu u Mokošici interes pokazao bivši HDZ-ov gradski vijećnik i predsjednik mladeži ove stranke, Pero Milković što bi moglo baciti sjenu na cijeli javni poziv i namjeru da se mimo konkurencije dobije ugostiteljski objekt u Mokošici, Daničić kategorično odbija:

- Ne prijavljuju se privatne osobe, nego firme, ne bavimo se provjeravanjem tko stoji iza koje firme - tvrdi, te dodaje:

- Ponavljam, pri kraju isteka rokova javnog poziva pristigle su nam zamolbe na koje smo odgovorili pozitivno iz već spomenutih razloga. Mogao se javiti bilo tko. Mi ćemo dogodine sigurno raspisati i te lokacije u pozivu budući je sad jasno da postoji interes za njima. Nismo si mogli dopustiti da naručimo kućice za lokacije za koje prije nije postojao interes i budemo neodgovorni prema trošenju proračunskih sredstava - završava Daničić. 

Kućicu u Mokošici dobila je tvrtka Ad Adeptio j.d.o.o. čiji ju je jedini osnivač i član uprave, Pero Milković pokrenuo 23. rujna 2019. Dvije kućice u Gružu na zamolbu je dobila tvrtka Modicus d.o.o., koju su 2009. osnovali Goran Turajlić i Ivan Bilić.


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube