VIJESTI
05.12.2019 u 17:49

MORH SUDJELUJE U OBILJEŽAVANJU DANA DUBROVAČKIH BRANTELJA
VIDEO/FOTO: Križni put na Srđ u spomen braniteljima

Križnim putem na Srđu i odavanjem počasti svim poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine počelo je dvodnevno obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja. Križnom putu koji je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar zajedno s  braniteljima, obitelji poginulih i građanima, prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković te predstavnici Hrvatske vojske.


komentara  0

Program obilježavanja nastavio se u dubrovačkom kinu "Sloboda" projekcijom filma "3069", autora Jakova Sedlara. Po završetku filma okupljene gledatelje pozdravio je  i sami autor ispričavši im ovom prigodom detalje o nastanku filma.

„Film '3069' govori o samoubojstvima hrvatskih branitelja, a nakon nekoliko godina istraživanja i rada na toj bolnoj temi, preko osam sudbina obitelji, suboraca i najbližih prijatelja, film donosi do sada prešućenu istinu o razlozima i sudbinama onih koji nakon pobjede u ratu nisu izdržali sva iskušenja u kojima su se našli, te su počinili suicid“, pojasnio je autor.

Sedlar je naglasio kako dani ponosa i slave dubrovačkih branitelja čiji dan obilježavamo, žive i danas poručivši: „Neka nam živi jedina Hrvatska za koju smo se borili“.

Također, današnji prikaz filma posjetio je 50-tisućiti gledatelj kojemu je svečano uručena zahvalnica „Borna Jelančić“.

U čast braniteljima i povodom blagdana svetog Nikole, Dubrovački simfonijski orkestar večeras će u crkvi Male braće održati koncert. Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja kojemu će nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kao izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirkov Šundov, svečanim se programom nastavlja u petak, 6. prosinca 2019. godine.

 


dubrovniknet team/FOTO: Željko Tutnjević, Libero portalFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube