VIJESTI
06.12.2019 u 20:49

ISTRAŽIVANJE Tijesna utrka između Grabar Kitarović, Milanovića i Škore

Utrka za Pantovčak, kako pokazuju rezultati istraživanja agencije Ipsos za Novu TV mogla bi biti napeta i krajnje neizvjesna s obzirom da su između troje glavnih kandidata za predsjednika – Kolinde Grabar Kitarović, Zoran Milanovića i Miroslava Škore, razlike svega nekoliko postotnih poena.


komentara  0

Naime, da se danas održavaju izbori, Grabar-Kitarović dobila bi 27,4 posto glasova, Milanović 24 posto, a Škoro 23 posto. Prva tri kandidata tako se nalaze unutar statističke pogreške koja iznosi +/- 3,1 posto, dok je za rejtinge stranaka ta pogreška +/-3,7 posto. Istraživanje za Novu TV provedeno je, nakon što je bilo poznato svih 11 kandidatkinja i kandidata, između 4. i 6. prosinca 2019. godine i to telefonskom metodom na uzorku od 1000 građana RH, a testirani su samo birači koji misle izaći na birališta.

Što se ostalih kandidata tiče, istraživanje pokazuje da je na četvrtom mjestu Mislav Kolakušić koji je dobio 8,2 posto. Slijedi Ivan Pernar s 2,9 posto, te Dejan Kovač koji bi dobio 2,6 posto potpore. Iza njega, na ljestvici je Dalija Orešković s potporom 1,3 posto, a na kraju je Dario Juričan s 1,2 posto.

Ostali kandidati u ovom istraživanju dobili su ispod 1 posto potpore, a riječ je o Nedjeljku Babiću, Anti Đapiću i Katarini Peović. Treba napomenuti da među biračima koji su se izjasnili da će sigurno izaći na izbore, još uvijek ima osam posto neodlučnih, a s obzirom na male razlike između prvih troje kandidata, jasno je da će se voditi bitka za svaki glas, piše Jutarnji.hr.


iZVOR: Jutarnji.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube