VIJESTI
12.12.2019 u 13:17

Što je Državna revizija savjetovala Županiji?

Na 14. sjednici Županijske skupštine, koja će se održati u petak, među točkama o kojima će se raspravljati, je i izvješće Državne revizije o poslovanju Županije u 2018. Revizija nije ustanovila nikakve nepravilnosti u financijama DNŽ, koje su u potpunosti u skladu sa zakonima i propisima. No, zanimljiva je preporuka koju je Revizija dala, a u svezi trošenja namjenskih prihoda od koncesija za pomorsko dobro. Naime, u posljednje tri godine od 2016. do 2019. na kraju proračunskog razdoblja, u sljedeću godinu prebacuju se neutrošeni viškovi sredstava u iznosu od 5,6 zatim 6,9 te 7,8 milijuna kuna.


komentara  1

Na kraju 2018. višak sredstava iznosio je 7. 811 305 kuna, 2016. taj iznos bio je 6 933 309 kuna, a na kraju 2015. iznosio je 5 641 812 kuna. Riječ je o višku prihoda ostvarenom na temelju izdanih koncesija i obračunatih naknada za pomorsko dobro, a koje se mogu koristiti isključivo namjenski za redovno i izvanredno upravljanje pomorskim dobrom.

"S obzirom na to da se već više godina ostvaruje značajan višak prihoda od pomorskog dobra, koji se dijelom prenosi u iduće godine, Državna revizija predlaže Županiji da poduzme aktivnosti s drugim tijelima (Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, lučkim upravama, jedinicama lokalne samouprave i drugim dionicima, koji imaju doticaje sa zaštitom i održavanjem pomorskog dobra) kako bi se poboljšala dinamika trošenja raspoloživih prihoda od pomorskog dobra", preporučili su državni revizori.

U izvješću stoji kako je Županija poduzela mjere u vezi ove preporuke.

Na istoj sjednici raspravljat će se i o planu dodjele koncesija za korištenje pomorskog dobra u 2020. u kojim je planirana dodjela novih 20. koncesija.


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube