LIFESTYLE
14.12.2019 u 15:11

FOTOGRAFIJA KAO HOBI: Katarina Radonić voli razuvjeriti ljude da nisu fotogenični

Ne sjećam se točno trenutka kad sam se počela bavit fotografijom, ali sam je zavoljela negdje od desete godine kad sam na poklon dobila Dinersov plavi plastični aparat. Vjerojatno je uzelo maha kad sam se na Akademiji susrela sa puno kvalitetnijom opremom, pa se nekako spontano ta moja veza s fotografijom razvijala od hobija prema profesiji. Obožavam hvatati trenutke kako bi ih kasnije mogla svjedočiti. Još uvijek me jednako kao kad sam bila mala veseli cijeli proces stvaranja i omogućuje mi tu neku djetinju kreativnost i zaigranost - riječi su Katarine Radonić, Dubrovkinje koja je u Milanu studirala dekoraciju na Accademia di Belle Arti di Brera, a često je radila na organizaciji modnih revija svjetskih imena u Italiji. Fotografija joj je hobi kojega obožava.


komentara  0

Fotografija dozvoljava apsolutnu slobodu izbora motiva i zapravo time objedinjuje sve moje interese. Mogu, ne samo ovjekovječiti estetski zanimljive trenutke već ih i iskoristiti kao inspiraciju za slikanje. Kompozicija, perspektiva, boje, sve je to zajedničko slikarstvu, modi i fotografiji i sve je utjecalo na slaganje neke moje osobne estetike i izraza.

Najdraži motiv su mi ljudi i kada nekoga tko je uvjeren da nije fotogeničan razuvjerim. Gledam uhvatiti ono najljepše u njima, što nije nužno vanjska ljepota, već emocija i karakter. Volim pronalaziti sklad u nesavršenostima. Najdraža mi je podvodna fotografija jer mi omogućuje da prenesem osjećaj mira koji meni more donosi.

A pas Coco?

Otkad sam ga dobila umirem od smijeha s njim, njegovim karakterom i facama, kao neki lik iz crtića je. Kako uvijek zamišljam što on želi reći u nekom trenutku, došla sam na ideju da napravim profil sa njegovim slikama (kojih nikada ne fali)  i didaskalijama da još nekome možda izvuče osmijeh.

Katarina nam je priložila i prvu fotografiju koju je napravila sa svojim "plastičnim" fotoaparatom od kojega je sve i počelo.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube