VIJESTI
13.12.2019 u 17:04

Hrvatski savez gluhih i nagluhih upozorava na osobe koje se lažno predstavljaju i traže novac

Hrvatski savez gluhih i nagluhih (HSGN) u petak je upozorio da se po gradskim trgovima i ulicama diljem Hrvatske, a posebice sada u predbožićno vrijeme, susreću osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe


komentara  0

'Te osobe nude građanima potpisnu listu i traže ih donacije. Želimo istaknuti da to nisu gluhe osobe, lažno se predstavljaju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom', upozorava HSGN u priopćenju.

Navode i kako te osobe ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih. HSGN upozorava i da uzastopno zaprimaju zabrinute pozive građana koji su zbunjeni zbog njihovog navodnog prikupijanja donacija.

'Ovim putem želimo naglasiti kako Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na spomenuti način. Mole se građani da ne nasjedaju na ovu prevaru, ne potpisuju, ne daju svoji OIB i ne daju novac tim osobama. Ovim putem željeli bismo Vas zamoliti za pomoć pri osvješćivanju građana o neprimjerenim akcijama u našim gradovima kako bismo takvoj zloupotrebi statusa osoba s invaliditetom stali na kraj', apeliraju iz HSGN-a.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube