VIJESTI
15.12.2019 u 10:57

Jugo i kiša očekuju nas i u tjednu pred nama

"I u novome će tjednu u Hrvatskoj i okolici biti i magle, i oblaka, i sunca, ali i mjestimične kiše, te jugozapadnjaka i juga. Oblačnije, kišovitije i vjetrovitije bit će na Jadranu i krajevima uz njega, a stabilnije u sjevernijim krajevima. I pritom posvuda za prosinac relativno toplo, vjerojatno bez "minusa" čak i u kopnenom području. Štoviše, već ujutro će temperatura zraka biti većinom viša od prosječne najviše poslijepodnevne.", prognozirao je za HRT Zoran Vakula.


komentara  0

"Magla je u nedjelju moguća i unutrašnjosti Dalmacije. Dan će u ovom dijelu Lijepe naše biti uglavnom sunčan, uz jugo, većinom slabo i umjereno, te malo do umjereno valovito more. Najviša temperatura zraka malo viša nego u subotu - od 13 do 17 °C. A u unutrašnjosti ujutro hladno s temperaturom između -2 i 2 °C.

Podjednako toplo će danju biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također puhati slabo i umjereno jugo. Prevladavat će uz to sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom."

Temperatura će zraka sljedećih dana još porasti, u kopnenom području uz jugozapadni i južni vjetar. Bit će uz to umjereno, povremeno i znatno oblačno, a malo je kiše vjerojatno uglavnom u dijelu gorske Hrvatske, i to posebno u Gorskome kotaru, a moguće i mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu će puhati jugo, koje će prema sredini tjedna ponegdje biti jako, osobito na otvorenome moru. Bit će pritom promjenljivo i pretežno oblačno, uz kišu ponegdje na sjevernom dijelu, a od srijede i drugdje. I na moru će zatopliti te neće biti iznenađenje ako mjestimice temperatura dosegne i 20 °C.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.


dubrovniknet team/Izvor:HRTFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube