VIJESTI
19.12.2019 u 13:19

BAČIĆ, DOBROSLAVIĆ, FRANKOVIĆ: Hrvatska nije nikada imala ovakav međunarodni položaj i ugled u svijetu

HDZ je organizirao konferenciju za medije povodom nedjeljnih izbora za predsjednika/cu Repubilike Hrvatske. O uspješnosti dosadašnjeg mandata aktualne predsjednice govorio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, što će biti ukoliko Zoran Milanović dođe na Pantovčak rekao je župan Nikola Dobroslavić, a  dubrovački gradonačelnik i predsjednik gradskog HDZ-a  Mato Franković osvrnuo se na ostale predsjedničke kandidate, rekao je i kako ostali kandidati uopće nisu imali program te im je glavno bilo vrijeđati Kolindu Grabar – Kitarović. 


komentara  1

- Ono zbog čega bi trebali podržati Kolindu Grabar – Kitarović je prije svega njezin mandat koji je trajao pet godina i u kojem je ispunila očekivanja, ali prije svega ovlasti koje su ustavom propisane, a to je da zajedrno s Vladom zajedno sukreira međunarodnu politiku, i vjerujem da se svi slažu kako Hrvatska danas i Hrvatska prije pet godina na međunarodnom planu i na razini Europske unije kao i na globalnoj razini nije ista, Hrvatska nije nikada imala ovakav međunarodni položaj i ugled u svijetu. Činjenica je da je s takvim hrvatskim političarom i ugledu HDZ-a naša sugrađanka Dubravka Šuica postala potpredsjednica Europske komisije – kazao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić.

Bačić je još dodao kako je zbog aktualne predsjednice Hravtska vojska modernizirana te joj je vraćen dignitet i dostojanstvo, a vraćen je i ustroj HV u Vukovar, Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu. Posebno je istaknuo kako je predsjednica izmještala svoj ured diljem Hrvatske te je na taj način pokazala da živi s narodom i da je jedna od njih.

- Kolinda Grabar - Kitarović je na svim međunarodnim političkim događajima, gospodarskim, kulturnim pa i sportskim pokazala koliko je uz svoj narod te je takvim svojim postupanjem postala hrvatski brend na globalnoj razini. Pozivamo sve građane Dubrovačko – neretvanske županije da izađu na izbore za predsjednicu RH te da daju glas Kolindi Grabar Kitarović – kazao je još Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako bi jedan od najvećih rivala aktualnoj predsjednici Zoran Milanović, kada bi došao na Pantovčak posvađao Hrvatsku s cijelim svijetom. Osvrnuo se i na neke kandidate za koje smatra kako su plod eksperimentiranja.

- Znamo da predsjedničke ovlasti nisu preširoke, ali su veoma bitne i ona je upravo u okvirima tih ovlasti odradila svoj posao izvrsno. Kolinda Grabar - Kitarović je apsolutno najbolji kandidat, posebno je njezina prednost pred najvećim rivalom Zoranom Milanovićem, a o njemu mogu reći samo da je imao svoju priliku pokazati što zna i može. Bio je predsjednik Vlade, odradio je to loše, posvađao nas je s Njemačkom i s EU. Teško bi to bilo zamisliti kako bi to izgledalo kada bi on bio na Pantovčaku, čini mi se između ostalog da bi se svađali s cijelim svijetom. Drugi kandidati koji su se pojavili u ovoj izbornoj utrci također nisu ozbiljni, nama ne treba kao državi koja se stabilizirala, koja napreduje, koja koristi Eurospke fondove i koja ima sve veći ugled u svijetu eksperimenti, mnogi od kandidata su eksperimenti, uključujem tu i Miroslava Škoru i sve one koji ga podržavaju i koji se ne mogu ni oko čega složiti osim oko toga da netko treba biti protukandidat Kolindi Grabar – Kitarović – rekao je župan Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik i predsjednik gradskog HDZ-a  Mato Franković osvrnuo se na plitičko djelovanje Iva Josipovića i Stjepana Mesića, a kazao je i kako ostali predsjednički kandidati uopće nisu imali program te im je glavno bilo vrijeđati Kolindu Grabar – Kitarović.

- Nije nam svejedno tko će nas predstavljati u svijetu idućih pet godina. Vrlo bitno je da to bude netko tko će nastaviti jasno pozicionirati RH onde gdje ona sada jest, a to je kako je vrlo ugledna članica Europske unije. Je li to uvijek bilo tako, nije, svi znamo kako je država bila prepoznata prije pet godina. Za vrijeme vladanja Josipovića i Mesića bavili smo se politikom regiona, a sada se to sve promijenilo. Vidimo da ostali kandidati nisu ni imali program, ako su ga imali onda je to bio jedinstven program za svih, kako što više obezvrijediti aktualnu predsjednicu Republike. Kako je moguće da kandidati iz cijelog spektra počevši od ljevice do desnice isključivo u fokusu svoga programa imaju jedno, kako vrijeđati jednu osobu. Uvjeren sam da će ona ući u drugi krug, obzirom na broj kandidata nije očekivana pobjeda u prvom krugu – kazao je Franković.


E.JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube