VIJESTI
06.01.2020 u 10:46

RJEŠENJE: izbor predsjednika u parlamentu, a ne na izravnim izborima?

U zadnje vrijeme dosta se govorilo o postupcima savjetnika u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, jedan od njezinih savjetnika "uletio" je u RTL-ov studio i nastojao prekinuti debatu, dok je drugi verbalno napao Milanovića. Jesu li oni naštetili krajnjem rezultatu aktualne predsjednice i kako bi se zapravo trebao birati predsjednik Republike Hrvatske, prokomentirao je i doc.dr.sc Đorđe Obradović, profesor na dubrovačkom Sveučilištu.


komentara  1

- Odnosi s javnošću nisu atomska fizika, ali ih ipak treba znati. Najveći protivnici Kolindi Grabar-Kitarović bili su njezini savjetnici koji su joj u tjednu sučeljavanja stvarali negativan publicitet i otimali medijski prostor i vrijeme... Milanoviću je najviše pomogao Miroslav Škoro odvlačenjem desnih glasača od Kolinde Grabar Kitarović pa tek onda sviđanje kod glasača postignuto energičnošću i dinamičnošću u javnom nastupu za funkciju velikog legitimiteta, a malog utjecaja - napisao je komunikolog doc.dr.sc. Đorđe Obradović.

Osim kritiziranja Kolindinih savjetnika, Obradović je ponudio i moguće rješenje: 

- Moguće rješenje za izbjegavanje kampanja bez sadržaja i kandidiranje svakakvih čudaka je nastavak razvitka ustavnog uređenja prema uvođenju čistog parlamentarnog sustava s izborom predsjednika u parlamentu, a ne na izravnim izborima.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube