POLITIKA
07.01.2020 u 11:31

Barač o HDZ-u: "To je po meni put u političku propast, mi ćemo raditi potpuno drugačije"

Izbori za predsjednika su završeni, odabran je Zoran Milanović, a dojmovi, utisci i rezultati još uvijek se analiziraju. Povodom analize rezultata glasovanja na području Dubrovačko – neretvanske županije SDP je organizirao konferenciju za medije na kojoj su između ostalog istaknuli kako su izrazito zadovoljni te će se u ovome tonu nastaviti pripremati i za parlamentarne izbore. Predsjednik GO SDP Dubrovnik  Jadran Barač komentirao je i razliku od 106 glasova u Gradu Dubrovniku u korist Kolinde Grabar-Kitarović.


komentara  1

- Iza nas su predsjednički izbori, a sada krećemo u sportsku borbu. Prenosim i poruku novoga predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji se zahvaljuje svim stanovnicima naše Županije koji su izašli na izbore i ispunili svoju građansku dužnost, a zahvaljuje se i onima koji su njemu dali glas. Kazao je i kako će se truditi da opravda povjerenje svih onih koji su glasali za njega, ali će nastojati dobiti i povjerenje onih koji mu nisu poklonili glas. Mnogi su nam rekli kako je dobar rezultat europskih izbora koji je ostvario SDP puka slučajnost, ali mi smo s ovim pokazali kako je to zapravo trend koji će se nastaviti. Rezultati su potvrda da je SDP nakon brojnih problema koje je imao krenuo u novom smjeru i radi kvalitetno na državnoj, županijskoj i lokalnoj razini. U Dubrovniku na rezultate gledaju s podsmjehom, a mi smo zadovoljni sve dok nam se protivnik podsmjehuje jer takve je najslađe pobijediti - kazao je načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić 

Kazao je još kako županijska organizacija može biti zadovoljna jer su rezultati na nivou očekivanih. Posebno je istaknuo otok Lastovo koji nema puno birača, ali su se i u prvm i u drugom krugu odlučili za Milanovića. Pohvalio je i birače Korčule te kazao kako se tamo vratio SDP. 

-Sve lokalne organizacije dobile su analize i uputstva što moraju ispraviti za sljedeći put, a sada stranka počinje kampanju za parlamentarne izbore – rekao je Tomašić.

Na rezultate županijskog SDP-a osvrnula se i načelnica Vela Luke Katarina Gugić.

- Reazultat koji je Zoran Milanović osvojio u Vela Luci je najviši rezultat u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Reazultati u županiji i po otocima pokazuju da građani žele drugačiju Hrvatsku, a žele se suprotstaviti i strukturi moći koja previše zloupotrebljava sve položaje tijekom svih ovih godina, kako na državnom nivou, a posebno možemo reći kako je to jako izraženo i kod nas u Županiji. Ovi izbori su bili snažan glas protiv te strukture - kazala je.

Na rezultate u Gradu Dubrovniku osvrnuo se Jadran Barač.

- Osvrnuo bih se na sam izborni proces, bio sam promatrač u Mokošici i sve je proteklo uredno bez ikakvih izgreda, bio sam okružen ljudima iz oponentnog tabora, bilo je vrlo ugodno i takvu sliku treba slati, treba prihaćati raznolikost ideja, a ne kao naši oponenti dočekivati s podrugom i uvredama - rekao je.

Što se tiče kandidata na izborima za župana Dubrovačko – neretvanske županije, Tomašić je kazao kako on ne mora biti nužno iz SDP-a već može biti i nezavisni.

Barač je komentirao razliku od 106 glasova u Gradu Dubrovniku za Kolindu Grabar – Kitarović.

- Ovo je rezultat koji je de facto izjednačen, ne znam kakva je to reakcija HDZ-a pa se vesele, je li to reakcija straha. Mi u SDP-u funkcioniramo drugačije, gledamo svaku drugu opciju kao novu mogućnost unaprjeđenja života građana, što više opcija to više ideja. Ne treba nikoga omalovažavati, no HDZ to stalno radi, kako u Gradskom vijeću gdje omalovažavaju i vrijeđaju. To je po meni put u političku propast. Mi ćemo raditi potpuno drugačije- rekoa je Barač.

 


Elizabeta JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube