CRNA KRONIKA
10.01.2020 u 10:15

VELIKA TRAGEDIJA: Na današnji dan smrtno su stradali Mato Maškarić, Davor Pozniak i Ivica Zvrko

Na današnji dan, prije godinu dana, 10. siječnja 2019. došlo je do nezapamćene tragedije na dubrovačkom području. U hidroelektrani Plat smrtno su stradali Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak nakon izbijanja požara u postrojenju hidroelektrane. Jedno tijelo pronađeno je istog dana oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugo navečer na obali mora u Cavtatu. Za trećim djelatnikom tragalo se do nedjelje 13. siječnja navečer, kada je njegovo tijelo locirano u pomoćnoj cijevi odvodnog kanala hidroelektrane. Danas su obitelji, djelatnici, prijatelji, kao i direktor HEP proizvodnje Robert Krklec položili vijence kod spomen ploče ispred postrojenja njima u čast.


komentara  0

Sam požar navodno i nije imao jako velike razmjere, nego je najveći problem predstavljao crni gusti dim zbog kojeg su se djelatnici koji su se zatekli u postrojenju teško orijentirali. Bježeći od dima, trojica radnika silazili su sve niže u postrojenje da bi naposljetku bili primorani skočiti u odvodni kanal u kojem su izgubili živote.

Zbog svojstava materijala ugrađenog u strop inspekcija je zaključila da su prekršene odredbe Zakona o zaštiti na radu pa da HEP, posljedično, nije osigurao sigurnost radnih mjesta zaposlenika.

Hidroelektrana u Platu ne radi, istraga još uvijek traje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube